PDA

View Full Version : Intializing OpenGL Device Context Hangs!!!


dafamily
31st March 2017, 03:25 AM
Alright guys whenever I try to run a game this always happens:

Intializing OpenGL Device Context

when loading the rom and then it hangs and the process of the emulator usage goes to 100 on my computer!!

I've never had this problem before as it was running fine before I redid my computer!!

I've posted my DxDiag settings to see if you guys can figure out why this is happening!!

Thanks for the help.

Frank74
31st March 2017, 10:43 AM
Your DXDiag says you should re-install DirectX several times. You have version 8 with 9 and some debug and beta files which isn't a good idea.

Install this DirectX9, it's the latest complete version of DirectX9.
https://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=8109

dafamily
31st March 2017, 04:20 PM
Alright so how do I go about uninstalling directx?? Sorry guys, I'm not very good at computers so any help would be greatly appreciated!!

Frank74
31st March 2017, 05:41 PM
Just install the DirectX9 version I gave the link too.

No need to uninstall anything. You can't uninstall DirectX anyway.

dafamily
31st March 2017, 08:30 PM
Nope, it still doesn't work bro when I installed it and restarted the computer the same thing happened and when I checked DxDiag it still saids I have Directx 8.0!!

Frank74
1st April 2017, 02:56 PM
I don't know what to suggest.

I suppose try installing DirectX9 under safe mode.

Or else something went wrong when re-installing XP.