Project64 Forums

Project64 Forums (http://forum.pj64-emu.com/index.php)
-   Project 64 - v1.6 (http://forum.pj64-emu.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   low FPS but CPU only at 50% (http://forum.pj64-emu.com/showthread.php?t=3272)

kezzaman 12th September 2012 06:32 PM

low FPS but CPU only at 50%
 
Hi guys,

So i recently installed project64 and there's always a point in any game i play where the game starts going really slowly and so normally the fps are around 60? but then for me this number will drop as much as 30 at certain times and it generally stays there until i reset. I tried the glide plugin and this is much worse for me, as soon as i start playing the game its slow and sometimes there would just be a blank screen.
So i was wondering if ive missed something in the settings to fix this?
My computer has 3GB ram, video card has 64Mb dedicated memory 1324MB total memory.

P.S. project64 doesnt use flash does it? been having problems with that lately :confused:

ExtremeDude2 12th September 2012 09:09 PM

And your CPU is?

kezzaman 12th September 2012 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by ExtremeDude2 (Post 41270)
And your CPU is?

I actually dont know how do i check that? I thought CPU was RAM.

squall_leonhart 12th September 2012 09:40 PM

i can see where this is headed.

kezzaman 12th September 2012 09:41 PM

Quote:

Originally Posted by kezzaman (Post 41275)
I actually dont know how do i check that? I thought CPU was RAM.

Did you mean with p64 select the show cpu usage option?
I did just do a quick test with that and with the jabo plugin (which runs quite smooth for me) the Dlist stayed around 25% whilst the idle went up around 50%.

With the Glide plugin Dlist was 70+ and going into the 90s while idle was staying very low, infact the slower the gameplay went the high the dlist was and the lower the idle was.

kezzaman 13th September 2012 02:47 AM

Update
 
Just to update i have discovered that the problem is my GPU is to weak and thats why glide64 wont run smoothly... But i have another PC with better GPU which i believe will be good enough except on this PC i keep getting an error message when trying to open a rom using the glide64 plugin,

"project64 has encountered a problem and needs to close..." :(

Its an XP machine and im using p64 1.6

can anyone help me please?

HatCat 26th September 2012 01:12 AM

Better to use Jabo's Direct3D6 1.5.2.


All times are GMT. The time now is 07:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.