Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th August 2016, 04:15 AM
TheDudeAbides TheDudeAbides is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1
Default Screen Tearing Issue and Some Newbie Questions

I'm new to Project64 (version 2.3.0.210) and N64 emulation in general. I have some newbie questions:

1. I'm having an issue with screen tearing in the Glide64 for PJ64: 2.1.0.210 plugin. I'm getting a line across the middle of the screen. I have vertical sync checked in the settings, but it doesn't seem to help. From what I can tell it only occurs in fullscreen. It also does not occur in the Jabo's Direct3D8 1.7.0.57-ver5 plugin.

2. In Goldeneye using Glide64, some textures repeatedly switch between normal and low resolution. It doesn’t happen in the Jabo's plugin.

3. I noticed there are settings for each game. Are these set automatically for the best performance or is it necessary to change them to get games working properly? If they have to be changed, is there a resource detailing the best settings and plugin for each game?

4. Are the plugins that come with Project64 enough or are there others I should download?

Any help is appreciated. I tried looking at the help section on the website but it was empty.
Reply With Quote
  #2  
Old 2nd September 2016, 10:03 PM
Franco_95 Franco_95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13
Default Some info for you

Note: Goldeneye, just like PerfectDark uses some video capabilities and microcodes that requires a Hi-End system to run properly.

I never had problems using default config (i use Jabo's plugin instead
Glide Plugin because it manages better (and faster) the microcodes of these games)

1. Check for updated videocard drivers and install them
2. Try using Jabo's video plugin instead Glide
if you got some screen update problems enable "Use Direct3D Transformation"
-Direct3D Clear transform will help also
3. Screen tearing will be presents when the computer cannot
update enough faster the information on display

I had your problem while playing games on windowed mode
i "fixed it" using "Fullscreen mode" instead.
__________________
My system:
1
Processor: Intel Core2Duo T6600 @2.20GHz
RAM: 2,0GB
Video-chipset: Intel GM965 Express Family

2
Processor: Intel Core i3-350M @2.27GHz
RAM: 4,0GB
Video-chipset: Intel HD Graphics (intel core i3)

twitter: @francoperezBA
instagram: francoperez.ok
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.