#1  
Old 14th November 2016, 09:48 PM
Naddel81 Naddel81 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 7
Default Audio crackling

Hi,

I tried several suggested audio plugins, but Clayfighter 63 has constant audio cracks. How do I prevent that in PJ64 2.3?

Best wishes!
Reply With Quote
  #2  
Old 16th November 2016, 07:29 AM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Talking

A while ago, I made a branch that improved azimer's DS8 plugin. Here's a compiled build I made months ago. Try this plugin out (be sure to disable fixed audio timing when using this plugin).

https://www.dropbox.com/s/8mngc7z2t4...P%206.dll?dl=0

Let me know if this fixes your issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 16th November 2016, 04:54 PM
Naddel81 Naddel81 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 7
Default

thanks for your reply. it works better now using your .dll and these settings here:



but strangely it works just fine on 1964 emulator with these settings:




how come?
Reply With Quote
  #4  
Old 16th November 2016, 05:57 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Talking

You're welcome . Glad I was able to help. Thanks for the feedback, i honestly don't often test the european version of games.

I guess that means Azimer's 0.56 also works fine for Clay Fighter. The audio quality is primarily determined by the audio plugin, although fixed audio timing can play a role if that's enabled. It's too bad Azimer's audio generally doesn't work well on 1964, so I recommend using Project64 for any games that you wish to use Azimer's audio plugin for.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th November 2016, 06:10 PM
Frank74's Avatar
Frank74 Frank74 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: UK
Posts: 828
Default

I use Jabo audio for everything since 2.3. Azimer's go out of time, doesn't keep sync. All versions of Azimer's plugin has the same problem of having random audio/video sync problems, or losing sync over time. Pause/Resume with Azimer audio will highlight the problem. Each time you resume from pause, the delay between audio and video will be different.
Reply With Quote
  #6  
Old 16th November 2016, 09:12 PM
Naddel81 Naddel81 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 7
Default

but even jabo cracks audio in 2.3.
so I use 1964 and azimer for the critical games. I guess an emulator is not only a shell for the plugins, right? otherwise I have no explanation why 1964 delivers almost perfect audio using azimer and pj64 doesn't.
Reply With Quote
  #7  
Old 21st April 2018, 07:56 AM
reble reble is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kennewick, Washington
Posts: 41
Default video and sound randomly break up

I just reinstalled the game. This is on Project64 1.7. It doesn't matter what game I play the video and sound are randomly choppy. Sometimes it is video, sometimes it is the sound and sometimes it is both. Is there a problem with version 1.7? It don't do it with 1.6 and 2.x just locks up my laptop.

Steve
Reply With Quote
  #8  
Old 24th April 2018, 06:08 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Talking

Try turning off sync audio, if that's currently enabled .
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.