Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v1.6

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th September 2011, 12:57 AM
larrycook larrycook is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default USB Adaptor wont work

I just the bought the Nintendeo 64 USB Adaptor For my Windows Vista PC it won't work I plugged the USB device into my computer it installed the driver I went to the game controller section of the control panel and nothing shows up my computer is all up to date.It wont work on the Emulator ether Called Project 64










I just the bought the Nintendeo 64 USB Adaptor For my Windows Vista PC it won't work I plugged the USB device into my computer it installed the driver I went to the game controller section of the control panel and nothing shows up my computer is all up to date.It wont work on the Emulator ether Called Project 64
  #2  
Old 27th September 2011, 05:22 AM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,915
Default

Asplosion.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
  #3  
Old 27th September 2011, 09:33 AM
daaceking's Avatar
daaceking daaceking is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 707
Default

driver is for force feedback (if it supports). Adapters sometimes say "will only work with genuine n64 controllers". is yours genuine?
  #4  
Old 27th September 2011, 01:09 PM
larrycook larrycook is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default

Yes and the computer now recolonizes it the connection was loose I guess. but now it won't work on the emulator. I used these instructions off of Youtube to configure it. I'm not allowed to post URLs for some reason. The title of video is Classic Controller on Project 64 (How to set the perfect Controls) by fallingRabit.
  #5  
Old 27th September 2011, 03:38 PM
larrycook larrycook is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default

Well I figured what it was there was no device selected and some of the button where assigned wrong. But I have another problem I'm trying to play Super 64 when I move analog he goes vary slow.
  #6  
Old 27th September 2011, 10:20 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

Try forcing the analogue range to 100% in the controller plugin config.
  #7  
Old 28th September 2011, 03:54 PM
daaceking's Avatar
daaceking daaceking is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 707
Default

use n-rage input plugin. set the device. adjust the slider as iconoclast recommends. if rumble is supported, set that too. force feedback main area is within control panel. the plugin also, needs to be adjusted. i just max out both of them.
  #8  
Old 28th September 2011, 04:20 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

Meh, rumble's not that important. Some visual rumble support would be nice though.
  #9  
Old 28th September 2011, 07:08 PM
daaceking's Avatar
daaceking daaceking is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 707
Default

I like rumble. It's cool jumping and when kazooie smashes her face into the ground, the gamepad shakes. Although it is unnecessary. It's like the wii. You don't need all them controllers. But at the end of the day, they do add fun. Which is the most important factor of a game for me. I keep game difficulties low because I play for fun, not to teach me how skilled I am.
  #10  
Old 2nd October 2011, 02:11 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

It's definitely a nice feature to go along; I just wish I could simulate rumble using an on-screen display in the emulator since of course I don't have a device that will naturally perform it.

And yeah, I'm not into the difficulty or skill show-off thing either unless the style of the game itself is something I already really like.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.