Go Back   Project64 Forums > General Discussion > Open Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 4th April 2013, 03:19 PM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,915
Default

no, the folders are just for neatness sake.

you might need large address aware to patch pj64 to load the large packs.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #22  
Old 4th April 2013, 06:32 PM
Loftoman Loftoman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Default

I doubled checked to make sure everything is named and placed properly.... I tried patching pj64.exe with large address aware, and then with the NT 4g patcher. Neither of them worked. :-/

Is there a way to convert texture packs to DAT format?
Reply With Quote
  #23  
Old 4th April 2013, 06:55 PM
TheLegend's Avatar
TheLegend TheLegend is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 114
Default

Hmm... just FYI I used textures pack for Super Mario 64 from http://www.emutalk.net/threads/47002...te-retexturing and it works on my Pj64 2.0 without any patches
__________________
grammar is fail - will edit post a lot - sorry :/

▐▀▌█ ▐▀ ▐▐
. . . ▐▄▌▐ ▐▀▌▀▌. . .
▐ ▄▄▌▐▄▌ ▐
Reply With Quote
  #24  
Old 4th April 2013, 07:35 PM
Loftoman Loftoman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Default

I downloaded the texture pack that worked for you, to no avail. I got the same results: it seemingly reads only one of the textures and then loads the game without them. When I load the Zelda that I got working (with DAT files), it flies through multiple files before loading successfully.
Reply With Quote
  #25  
Old 4th April 2013, 07:44 PM
TheLegend's Avatar
TheLegend TheLegend is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 114
Default

Quote:
Originally Posted by Loftoman View Post
I downloaded the texture pack that worked for you, to no avail. I got the same results: it seemingly reads only one of the textures and then loads the game without them. When I load the Zelda that I got working (with DAT files), it flies through multiple files before loading successfully.
Then I don't know what is going on... I checked on Emutalk and noticed that you didn't named folder name "hires_texture" correctly. You could triple check whether it's still correct or not. If that's not the case then I really don't know why it's not working for you.

EDIT: Oh yeah double check Glide64 config?
__________________
grammar is fail - will edit post a lot - sorry :/

▐▀▌█ ▐▀ ▐▐
. . . ▐▄▌▐ ▐▀▌▀▌. . .
▐ ▄▄▌▐▄▌ ▐

Last edited by TheLegend; 4th April 2013 at 07:53 PM.
Reply With Quote
  #26  
Old 4th April 2013, 07:53 PM
Loftoman Loftoman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Default

I'll keep trying different things... It was actually a typo on that forum. I did have the folder named highres_texture. Thank for for helping me with this.
Reply With Quote
  #27  
Old 4th April 2013, 07:55 PM
TheLegend's Avatar
TheLegend TheLegend is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 114
Default

highres_texture is wrong... there's no "hiGH"
__________________
grammar is fail - will edit post a lot - sorry :/

▐▀▌█ ▐▀ ▐▐
. . . ▐▄▌▐ ▐▀▌▀▌. . .
▐ ▄▄▌▐▄▌ ▐
Reply With Quote
  #28  
Old 5th April 2013, 02:46 AM
filenotfound filenotfound is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 11
Default

Well sorry for semi-hijacking the thread, but i have a problem which is on a similar line and may end up helping the OP problem aswell.

As i am unable to get textures to load in 2.0 aswell
But i already know what im doing.

I pretty much copied everything over from v1.6 (cache folder and glide64), and the settings are the same for the plugin ofcourse, and the cache folder is in the GFX directory.

But the .dat files were created by pj64 v1.6 (as they were originally image texture packs, which after loading are cached into a .dat, and then i jsut deleted the image folders from the hires folder).
And needless to say they worked fine on 1.6, but they dont seem to want to load on 2.0.
It doesnt even try to load them at all.

One thing i noticed earlier is you mentioned
_MEMORYCACHE.dat
_HIRESTEXTURES.dat

well the only .dats that were created in 1.6 were _HIRESTEXTURES.dat
So im wondering, does 2.0 handle texture caching differently or something (even tho i figured that would be handled by the video plugin)

And just for trying purposes, i tried moving the glide64 plugins and the cache folder to the /plugins folder (its still able to detect the plugin there), and i also tried in the 1.6 plugins folder (again it was also able to load the plugin from there). But in /plugins /plugins/gfx and /plugins/1.6 plugins none loaded the textures.

Ive tried with CRC on and off.

also when the cache was made, i was NOT using any texture compression or cache compression (since i used LAA, it was able to fully load large textures to the memory, so i figured it would be a waste to compress them). And ofcourse i also have it still unchecked for texture compression in 2.0 and 1.6.


So im wondering, is there something different in the way 2.0 needs to load textures then 1.6?
As transferring the .dat cache between a v1.6 and another v1.6 seems to work fine.


Also for the last thing, i did redownload an image texture pack, put it into hires_textures and it loaded just fine.
After it cached the .dat into the cache folder (again only just the _HIRESTEXTURES.dat was stored in there), i tried to delete the image folder in the hires_texture folder, and it now no longer loads the texture.

So that leads me to believe there is something wrong with v2.0 and loading .dat texture packs.
This is also the same problem the OP is having, since i seen he said he download the texture pack as a .dat already.

So i think you need to have the actual texture pack and the .dat (which is just the exact same images put into a single file), so for some reason to load textures you need to have them twice :3

Last edited by filenotfound; 5th April 2013 at 02:49 AM.
Reply With Quote
  #29  
Old 5th April 2013, 03:54 PM
Loftoman Loftoman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Default

I re-installed Project64 and the Glide64 plugin, and was delighted to find that it worked! Maybe I did name something improperly, but whatever the case- I'm elated. Thanks again for all your help guys!
Reply With Quote
  #30  
Old 6th April 2013, 01:22 AM
TheLegend's Avatar
TheLegend TheLegend is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 114
Default

Glad to hear it decided to start working for you! Hope you enjoy N64 games with texture hacks like we do
__________________
grammar is fail - will edit post a lot - sorry :/

▐▀▌█ ▐▀ ▐▐
. . . ▐▄▌▐ ▐▀▌▀▌. . .
▐ ▄▄▌▐▄▌ ▐

Last edited by TheLegend; 6th April 2013 at 01:27 AM.
Reply With Quote
Reply

Tags
plugin, rice, video

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.