Go Back   Project64 Forums > General Discussion > Open Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd February 2011, 11:18 AM
Metalikuz Metalikuz is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Exclamation Game freezes for 1 second then go back to normal?...

Hey, i got a problem. When i play Banjo-Kazooie on the 1.6 version, i freezes for 1 second every 10-20 seconds or so. Any thoughts why? It's pretty annoying so if anyone know how to fix it or have the same issue, feel free to reply.
Some help would be much appreciated =)
Reply With Quote
  #2  
Old 3rd February 2011, 07:41 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,260
Default

Does this happen on the RSP interpreter as well?
(Options > Configure RSP Plugin... to set from re-compiler to interpreter)

Also did you try re-installing the "Project64.rdb" file (in the same folder as the emulator EXE), which might have been modified with settings that might be related to this timing out you are experiencing? I know I've had it before on 1.7, just never on 1.6.
Reply With Quote
  #3  
Old 24th August 2011, 07:22 AM
tlenka tlenka is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Default

I was having the same problem with Banjo Kazooie and tried what you said. Thank you, because it is now 75% better. The music still gets choppy, the 'get item' music is really fuzzy, and in different worlds it will occasionally get jerky again. If you have any other suggestions, that would be great. I am glad that it is now playable.
Reply With Quote
  #4  
Old 24th August 2011, 05:38 PM
Dr. Schnellinger's Avatar
Dr. Schnellinger Dr. Schnellinger is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Finney St.. 68D4, Silent Hill
Posts: 353
Default

too many process opened in the taskmgr?

is that thing you open with Ctrl+Alt+Del / Ctrl+SHIFT+Esc

I don't know how to say it in english
Reply With Quote
  #5  
Old 24th August 2011, 06:38 PM
Natch's Avatar
Natch Natch is offline
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nowhere near you.
Posts: 5,075
Default

Here in America we call it "the backup plan", or "the program that those smart people know how to get to" or, back in the 90's, the "don't hit it twice" button combo.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 25th August 2011, 07:30 PM
Dr. Schnellinger's Avatar
Dr. Schnellinger Dr. Schnellinger is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Finney St.. 68D4, Silent Hill
Posts: 353
Default

Quote:
Originally Posted by natnatertatertot View Post
Here in America we call it "the backup plan", or "the program that those smart people know how to get to" or, back in the 90's, the "don't hit it twice" button combo.
...

...wuh?...

...
Reply With Quote
  #7  
Old 25th August 2011, 08:39 PM
Natch's Avatar
Natch Natch is offline
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nowhere near you.
Posts: 5,075
Default

v_v

*looks down

ooh, tags!
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 25th August 2011, 09:26 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,260
Default

Quote:
Originally Posted by tlenka View Post
I was having the same problem with Banjo Kazooie and tried what you said. Thank you, because it is now 75% better. The music still gets choppy, the 'get item' music is really fuzzy, and in different worlds it will occasionally get jerky again. If you have any other suggestions, that would be great. I am glad that it is now playable.
You did the RDB upgrade then if it says "60.00 FPS" at the bottom-right of the program interface you probably just have a bad ROM or something.
Reply With Quote
  #9  
Old 26th June 2012, 03:50 AM
Error302 Error302 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Default

i had what seems like the same problem, the game would just screech to a halt for a moment every 10-20 seconds. even more strange, setting my audio to "sync game to audio" seemed to fix it. i'm fairly certain this lag spike is caused in the audio pipeline and not the video @_@
Reply With Quote
Reply

Tags
1 second freeze, freeze, help please, problem, version 1.6

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.