Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 28th January 2015, 11:27 PM
Rcj8993 Rcj8993 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by HatCat View Post
I loaded your saved state on Project64 2.1.0.1.

I'm using all the default plugins and the RSP recompiler.

This guy is kicking my ass man.
I keep swinging at that red robot dude but he just keeps handing my ass to me. I can't figure out these controls lol im 2 dumb

But yeah, after a few minutes of, unpredictable attacks on my end, it does SP DMA crash in PJ64 RSP...I'm looking further into that now to see what fix.
A is attack, if close enough u can do a 3x combo,
b is to dodge and duck depending on the analogue direction.
Down C Activates the AT field, and if both the Angel/enemy activates their at field and you, you should tap alternatively A and Down C this will rip through their AT field, (AT FIELD is displayed by character pic as yellow/orange if u have the ability to use it, green if u dont)
R + moving forward runs when over 100% sync rating
and A + B to do a grab

and yeah Kaworu is hard to beat. ur lucky thats on easy...

gamefaqs DOT com/n64/198127-neon-genesis-evangelion/faqs/3653

this guide can help a bit.

incase it helps, that error didnt show up till mission 11, it shows up in 12, but doesnt during the credits.
idk about the other half of mission 12 or mission 13 as easy difficulty doesnt have those parts

Last edited by Rcj8993; 28th January 2015 at 11:32 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 28th January 2015, 11:37 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

So far, if I'm understanding right, the SP DMA error messages you're seeing, seem to happen pretty much when the guy kills me / all my health is drained. It's mostly a matter of time, until it does happen.

I think I've found a fix to your problem though:

Go Options::Settings... menu in pj64,
"Advanced" tab,
check "Enable debugger" box,
click OK,

Now go under the new Debugger menu in pj64, under RSP, under CPU method, change it from "Recompiler" to "Interpreter".

That should fix all your crashing I think?! However this is just a temporary solution since it makes the game run slower; we'll look into a long-term solution that isn't so slow.
Reply With Quote
  #13  
Old 28th January 2015, 11:41 PM
Rcj8993 Rcj8993 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by HatCat View Post
So far, if I'm understanding right, the SP DMA error messages you're seeing, seem to happen pretty much when the guy kills me / all my health is drained. It's mostly a matter of time, until it does happen.

I think I've found a fix to your problem though:

Go Options::Settings... menu in pj64,
"Advanced" tab,
check "Enable debugger" box,
click OK,

Now go under the new Debugger menu in pj64, under RSP, under CPU method, change it from "Recompiler" to "Interpreter".

That should fix all your crashing I think?! However this is just a temporary solution since it makes the game run slower; we'll look into a long-term solution that isn't so slow.
when i get to level 11 on Normal and i have that issue on the clean rom ill try that.
Reply With Quote
  #14  
Old 28th January 2015, 11:44 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Sure. Let me know if that caused the error messages to go away.

In the meantime I'm just running some extra tests.
Reply With Quote
  #15  
Old 28th January 2015, 11:48 PM
Rcj8993 Rcj8993 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by HatCat View Post
Sure. Let me know if that caused the error messages to go away.

In the meantime I'm just running some extra tests.
you mean enjoying that game :v
Works better with a N64 controller btw
Reply With Quote
  #16  
Old 29th January 2015, 03:55 AM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

I'm almost certain it's an opcode issue. I should be able to fix it.

Edit: is there a consistent way to get the error message to pop up? Cause it's running too slow on interpreter ;/ . I don't know how long to run the game lol.

Last edited by RPGMaster; 29th January 2015 at 04:31 AM.
Reply With Quote
  #17  
Old 29th January 2015, 05:31 AM
Rcj8993 Rcj8993 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by RPGMaster View Post
I'm almost certain it's an opcode issue. I should be able to fix it.

Edit: is there a consistent way to get the error message to pop up? Cause it's running too slow on interpreter ;/ . I don't know how long to run the game lol.
it happens usually every 30 seconds or more
only on levels 11 and 12 using the b3 version's save
Reply With Quote
  #18  
Old 29th January 2015, 05:43 AM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

Quote:
Originally Posted by Rcj8993 View Post
it happens usually every 30 seconds or more
only on levels 11 and 12 using the b3 version's save
Oh ok. I'm using Neon Genesis Evangelion (J) [!].

I'm honestly unsure what the problem is now. Looks like my experimentation might have paid off since I don't see it in mine . I'll have to try backtracking, since it's unlikely what I thought it was. Sucks when you write code and forgot why you did it ;/ .
Reply With Quote
  #19  
Old 29th January 2015, 02:22 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Quote:
Originally Posted by RPGMaster View Post
Edit: is there a consistent way to get the error message to pop up? Cause it's running too slow on interpreter ;/ . I don't know how long to run the game lol.
Just stand there and do nothing for about 5-10 minutes until you die.

Unplug your controller if you don't know what I'm saying. :P It will happen once all your health runs out on my end.
Reply With Quote
  #20  
Old 29th January 2015, 08:30 PM
Rcj8993 Rcj8993 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 34
Default

i think im using v2.1.0.0
if that helps.
and im using a controller adapter to use a real n64 controller.
just a generic 2 controller to usb adapter hub from amazon
Reply With Quote
Reply

Tags
evangelion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.