#1  
Old 6th September 2011, 04:16 AM
ZTD09 ZTD09 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default Issue with save

So, I'm replaying some classics and I ran into a problem with DK64. I've been using the in game save exclusively with the exception of a single save state where I saved right before the second boss. (I believe I saved under save state 1.)
Now, later that day I saved, all was normal. I had 25 bananas. The next day, I played some more. Everything loaded fine, I made it up to the factory, got up to between 35 - 40 bananas, saved and quit.
Now today, when I loaded up my game, I had nothing. No save files, nothing. All three spaces were empty. I played around with the settings a little, didn't change anything, just looked to see if anything said something about saves. Then I went over to save states, and loaded up my save state right before I fought the boss. Now, at the time I had 10 bananas, and when I exit then load my game now, it reverts to an in game save that I did a little while before, where I had 10 bananas. I'm not exactly sure what happened, but I'm trying to recover the save where I had 35 bananas, or at the very least the one where I had 25. Can somebody help? :/
(Also, if anybody has a save somewhere near the beginning of the Factory that I can use, that would also be much appreciated.)
  #2  
Old 6th September 2011, 01:49 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 3,117
Default

Something like that happened to me once (on DK64 too ) I never have played it since
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
  #3  
Old 6th September 2011, 03:04 PM
ZTD09 ZTD09 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by ExtremeDude2 View Post
Something like that happened to me once (on DK64 too ) I never have played it since
Where was your old save at, and do you still have it? If it's further than mine I may ask to use it if I can't find a solution to my problem. :/
  #4  
Old 6th September 2011, 04:22 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 3,117
Default

Quote:
Originally Posted by ZTD09 View Post
Where was your old save at, and do you still have it? If it's further than mine I may ask to use it if I can't find a solution to my problem. :/
I don't think I have it any more, but I had around 125 bananas and had beaten the final boss.
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
  #5  
Old 6th September 2011, 11:21 PM
ZTD09 ZTD09 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by ExtremeDude2 View Post
I don't think I have it any more, but I had around 125 bananas and had beaten the final boss.
Dang. Anyone else able to offer any help?
  #6  
Old 7th September 2011, 07:54 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

If you're saying the native EEPROM save file got overwritten with corrupt data by Project64 that caused an inability by the game to read the progress from it, thus reverting to the defaults with no game save data imported to the RAM etc., then unfortunately the game would had to have overwritten the corrupt save data with that emptied data, so unless you have a backup of a working EEPROM where data loaded into the game I don't see how it can be recovered.

If you ever got a "failed to load EEPROM" message then maybe that might have something to do with it.

Other than that the only recoverable data is from backup saves like the saved states you did.

I've never heard of this happening with DK64 though...did hit "Save" in the menu a couple or more times in general though, dunno if that made a difference.
  #7  
Old 8th September 2011, 04:47 AM
ZTD09 ZTD09 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default

I didn't get any error messages, my save just literally up and poofed. :/
  #8  
Old 8th September 2011, 09:21 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Then it got corrupted somehow, but I've never heard of Project64 itself corrupting the save data. So I wish I could tell you how that happened in the first place....

But once the file is overwritten you can't recover a past form of it unless you did a backup.
  #9  
Old 9th September 2011, 01:35 AM
ZTD09 ZTD09 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Default

Darn. It's really, really odd. :/
  #10  
Old 12th September 2011, 01:45 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

It is really odd. I could only guess some other software process interfered into conflict with the file, or maybe you changed the RDB game save type settings randomly one time.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.