#71  
Old 23rd October 2008, 12:46 AM
scottbaylo scottbaylo is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Talking Advanced settings

I would love to see a "enter the frame rate you want" option!!! That doesn't already exist, does it? Or is there a v-sync thingy like the gba emulator has, where it makes the game run smoother than it does on the actual hardware?
If it does, can someone explain for me, me dumb.
Reply With Quote
  #72  
Old 31st October 2008, 01:56 AM
RchUncleSkeleton RchUncleSkeleton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 43
Default Features I think should be impelemented

First off compatibility if most important.

I think being able to select audio, graphic, and controller plugins per game would be awesome. Also being able to have game specific controller setting(we all don't own an n64 controller with an adaptoid, and some games use the Z-trigger and the analog stick to move while others use the L-trigger and the D-Pad to move)

Being able to set program commands to any key(say you wanted to shut down the emulator by hitting ctrl Q or something like that)

A new GUI would be nice...something like ZSNES's so you can bring up the menu as an overlay of the game(this way you don't have to switch to a windowed mode to use the menu options)

As for the skinnable interface, I think it's pointless, You can always just use a front end such as Mamewah and make it look however you want. There's no need to make it skinnable.
Reply With Quote
  #73  
Old 31st October 2008, 09:53 PM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,918
Default

Project64 uses MFC, and laying GDI over the image during emulation would incur a performance penalty.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #74  
Old 31st October 2008, 11:26 PM
zilmar zilmar is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 989
Default

Quote:
Originally Posted by RchUncleSkeleton View Post
First off compatibility if most important.
We do work on compatibility .. tho at the moment it is very high so not necessarily the most important at the moment.

Quote:
Originally Posted by RchUncleSkeleton View Post
I think being able to select audio, graphic, and controller plugins per game would be awesome. Also being able to have game specific controller setting(we all don't own an n64 controller with an adaptoid, and some games use the Z-trigger and the analog stick to move while others use the L-trigger and the D-Pad to move)
Individual plugins per game will be in soon .. controller setting per game not so soon.

Quote:
Originally Posted by RchUncleSkeleton View Post
Being able to set program commands to any key(say you wanted to shut down the emulator by hitting ctrl Q or something like that)
Already in the emu

Quote:
Originally Posted by RchUncleSkeleton View Post
A new GUI would be nice...something like ZSNES's so you can bring up the menu as an overlay of the game(this way you don't have to switch to a windowed mode to use the menu options)
Sorry, highly unlikely this will ever happen.

Quote:
Originally Posted by RchUncleSkeleton View Post
As for the skinnable interface, I think it's pointless, You can always just use a front end such as Mamewah and make it look however you want. There's no need to make it skinnable.
I agree .. skinnable interface will never be done.

Quote:
Originally Posted by Squall_Leonhart View Post
Project64 uses MFC.
Project64 does not use MFC
Reply With Quote
  #75  
Old 31st October 2008, 11:28 PM
zilmar zilmar is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 989
Default

Quote:
Originally Posted by scottbaylo View Post
I would love to see a "enter the frame rate you want" option!!! That doesn't already exist, does it? Or is there a v-sync thingy like the gba emulator has, where it makes the game run smoother than it does on the actual hardware?
If it does, can someone explain for me, me dumb.
while we do not have that exactly .. in 1.7 you can increase and decrease the target frame rate on the fly.
Reply With Quote
  #76  
Old 1st November 2008, 12:13 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

The only controller plugin I have found to read user-defined controls to assign to certain games is Orkin's Input Plugin, but even back when I had XP I couldn't get it to work on any emulator. What the error was that depended on the emulator...obviously my system

Next to that I've been relying on controller profiles. Use them; save your settings to a CPF/etc. file so you can load your settings per some game or group of them yourself. Still I wish it was automatic as well. Jabo hasn't been that interested with the text configuration methods.
Reply With Quote
  #77  
Old 1st November 2008, 12:02 PM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,918
Default

Quote:
Originally Posted by zilmar View Post
We do work on compatibility .. tho at the moment it is very high so not necessarily the most important at the moment.



Individual plugins per game will be in soon .. controller setting per game not so soon.



Already in the emu



Sorry, highly unlikely this will ever happen.



I agree .. skinnable interface will never be done.



Project64 does not use MFC
WTL or Win32?, regardles it still uses the windows GDI system for menu drawing and allowin a menu to be drawn while in fullscreen would cause a performance hit not to mention break triplebuffering and vsync.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #78  
Old 1st November 2008, 03:02 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

note when zilmar says "target framerate" he means target VI/s - we can't control framerate directly. also, anything other than the original speed will mean bad sound, there's nothing we can do about this.
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.

Last edited by Smiff_; 1st November 2008 at 03:45 PM.
Reply With Quote
  #79  
Old 8th November 2008, 03:57 AM
RchUncleSkeleton RchUncleSkeleton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 43
Default PJ64 doesn't allow you to change which key combos shut down the emulator, etc.

Quote:
Originally Posted by zilmar View Post
We do work on compatibility .. tho at the moment it is very high so not necessarily the most important at the moment.



Individual plugins per game will be in soon .. controller setting per game not so soon.



Already in the emu



Sorry, highly unlikely this will ever happen.



I agree .. skinnable interface will never be done.



Project64 does not use MFC
really? I'd love to see where the program allows you to change the key combos to say shut down the emulator and change the keys which start and stop emulation, etc. zilmar says it's already in the emulator, but I have yet to find that menu....please let me know if this does exist and which menu it's under.
Reply With Quote
  #80  
Old 8th November 2008, 11:04 AM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,918
Default

he meant already in 1.7
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
Reply With Quote
Reply

Tags
features
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.