#1  
Old 11th April 2013, 08:15 PM
Chakan Chakan is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Default Sound Problem Fix

Since I can't post over in the "Issues" section, I'm posting this here.

I'm having some seriously messed up issues with the 2.0 version. It seems like if there is anything else playing any sort of audio, besides system sounds, it will crash my computer with a blue screen prompt. I've tested this with music from Windows Media Center, Winamp and even Google Chrome. I just can't have music playing and PJ64 2.0 running without my system crashing.

Just wanted you guys to be aware of this. Here is my system specs from DXDiag, which I had to post to another website because I can't go over the text limit. AND NOW I CAN'T EVEN POST LINKS TO ANOTHER SITE TO SHOW MY SPECS!

FUCK THIS WEBSITE AND THIS PROGRAM! I'M GOING BACK TO THE OLD VERSION, THIS ISN'T FUCKING WORTH MY AGGRAVATION. FIRST OF ALL, I COULDN'T MAKE MY OWN PASSWORD, I CAN'T POST IN THE DAMN ISSUES SECTION, I CAN'T GO OVER THE TEXT LIMIT, AND NOW I CAN'T POST LINKS UNTIL I HAVE FIVE POSTS? THIS IS THE WORST FORUM I'VE EVER REGISTERED FOR. PLEASE DELETE MY ACCOUNT!

Last edited by Chakan; 11th April 2013 at 08:18 PM. Reason: FUCK YOU
Reply With Quote
  #2  
Old 11th April 2013, 09:04 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 3,049
Default

cool story bro
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #3  
Old 11th April 2013, 09:13 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 763
Cool Moral of the story... don't smoke crack kids!

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
*rage against the machine*

*deleted cuz of hate crime against forum*
I know you're frustrated but seriously you need to not take it out on the forum. You could have posted your specs in your signature, or your could have posted as many posts as you needed to get your point across. The restriction on posting links is for spam prevention and it works. 5 posts actually isn't that much to gain that priviledge. Some forums require 100 posts or more. Anyway, version 2.0 isn't for the needy, it's for the people who are patient enough to not rage against problems. We could have helped you but you just went all bolistic, making yourself look dumb.
__________________
The World is burning...
Reply With Quote
  #4  
Old 11th April 2013, 09:15 PM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,916
Default

Problem is not pj64

problem is with your computer.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #5  
Old 11th April 2013, 09:18 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 763
Default

Quote:
Originally Posted by squall_leonhart View Post
Problem is not pj64

problem is with your computer.
The sad truth... Some people should stick with buying a physical N64 console and not push the on button on their computer :/
__________________
The World is burning...
Reply With Quote
  #6  
Old 11th April 2013, 09:29 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,256
Default

Quote:
Originally Posted by ExtremeDude2 View Post
cool story bro
Hey, come on... let's not make things worse.


We reserve that for when everything is going great, then we make things worse.

[edit] Wow, don't feed it! Seriously!

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
Since I can't post over in the "Issues" section, I'm posting this here.

I'm having some seriously messed up issues with the 2.0 version. It seems like if there is anything else playing any sort of audio, besides system sounds, it will crash my computer with a blue screen prompt. I've tested this with music from Windows Media Center, Winamp and even Google Chrome. I just can't have music playing and PJ64 2.0 running without my system crashing.
As it turned out, that was because Windows 7 (and I think Vista) original--before any service pack upgrades--had a driver bug in the DirectX layer which somehow the huge rewrites of Project64's plugins managed to exploit. I would have recommended using the 1.6 or 1.6.1 plugins because Jabo never finished/stabilized the 1.7 direction which was not headed well....

So it would take a Windows Update on some of the drivers to fix the blue screen, or, like you said, rolling back to 1.6.

For more information, that issue was discussed here at this thread:
http://forum.pj64-emu.com/showthread.php?t=3567

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
AND NOW I CAN'T EVEN POST LINKS TO ANOTHER SITE TO SHOW MY SPECS!
Apologies. It was the only way we could find to control the massive automated spam/advertisement issue bots were doing to the forum, but I guess we deserve that over your experience.

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
I'M GOING BACK TO THE OLD VERSION, THIS ISN'T FUCKING WORTH MY AGGRAVATION.
Old versions have always worked better for the simple games.

So that would be the fastest solution as well for games not taking advantage of complex memory updates, uses of the RCP pipeline, TLB, etc..

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
FIRST OF ALL, I COULDN'T MAKE MY OWN PASSWORD,
Sorry that I have never heard of this issue before...definitely got complaints about the forum before, just not this one.

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
I CAN'T POST IN THE DAMN ISSUES SECTION,
Nobody can post there now that Jabo made it so that 1.7 beta members could post there. It got updated because 1.6 users / people who didn't contribute to the project were pirating updates and posting in the wrong forum, but that is pointless now that zilmar revoked the beta system.

It should be updated now so anyone can post there.

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
I CAN'T GO OVER THE TEXT LIMIT,
The text limit is supposed to be 10,000 bytes per post; it should not be less than this? Or your message was supposed to be greater than 10 KB, which is the default limit for every vBulletin forum.
Reply With Quote
  #7  
Old 11th April 2013, 11:22 PM
the_randomizer's Avatar
the_randomizer the_randomizer is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: USA
Posts: 1,136
Default

Quote:
Originally Posted by Chakan View Post
Since I can't post over in the "Issues" section, I'm posting this here.

I'm having some seriously messed up issues with the 2.0 version. It seems like if there is anything else playing any sort of audio, besides system sounds, it will crash my computer with a blue screen prompt. I've tested this with music from Windows Media Center, Winamp and even Google Chrome. I just can't have music playing and PJ64 2.0 running without my system crashing.

Just wanted you guys to be aware of this. Here is my system specs from DXDiag, which I had to post to another website because I can't go over the text limit. AND NOW I CAN'T EVEN POST LINKS TO ANOTHER SITE TO SHOW MY SPECS!

FUCK THIS WEBSITE AND THIS PROGRAM! I'M GOING BACK TO THE OLD VERSION, THIS ISN'T FUCKING WORTH MY AGGRAVATION. FIRST OF ALL, I COULDN'T MAKE MY OWN PASSWORD, I CAN'T POST IN THE DAMN ISSUES SECTION, I CAN'T GO OVER THE TEXT LIMIT, AND NOW I CAN'T POST LINKS UNTIL I HAVE FIVE POSTS? THIS IS THE WORST FORUM I'VE EVER REGISTERED FOR. PLEASE DELETE MY ACCOUNT!
You know that bitching and screaming isn't going to solve your issues any faster. Just sayin'.
__________________
My rig:
CPU: Intel Core i7 4470 3.4 GHz to 3.9 GHz
Video card:: MSI nVidia GTX 970 4 GB GDDR5
OS: Windows 7 Professional 64-bit
RAM: 16 GB DDR3 SDRAM 10600
HDD: 2 x Western Digital 1 TB HDDs
Monitor: 23" Asus Full HD LED

Oh, and Snes9x > Zsnes in every way
Reply With Quote
  #8  
Old 11th April 2013, 11:33 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,256
Default

Yeah, and none of us ever bitch or wrote in capital letters.

Oh well, not like he's going to come back.
Probably for the better, but come to think of it I guess that was a little funny.
Reply With Quote
  #9  
Old 12th April 2013, 02:47 AM
Natch's Avatar
Natch Natch is offline
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nowhere near you.
Posts: 5,075
Default

Well, this post escalated quickly.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.