#1  
Old 17th April 2009, 04:20 PM
danebayman danebayman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Default Lag

hi there i am kinda new to this so i apologize if this is a dumb question but i was wondering if there might be a way around some lag that i am getting when playing games. in new tetris every time that i have several gold/silver blocks on the screen and i then remove some by making a complete line i get a few secs where the game slows to 14fps. then it goes back to normal. i remove a bunch of lines then it happens again. this repeats over and over about every 2-3 min. also i am noticing this happen in banjo kazooie. every 4-5 min a mini lag spike. i have tried to run this in both window and full screen with same results. i have change resolution from 1600 to 1050 both in 16bit and 32bit

i have no idea what to do

i am running version 1.6 w/o any extras

xp pro 2.0 dual core AMD 4GB ram 2600HD 512MB card

i am just wondering if there is an ideal setting to run this program

thanks

Dan
Reply With Quote
  #2  
Old 19th April 2009, 01:23 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

we've always been slow in New Tetris because jabo's plugin (still) doesn't handle texture heavy games very well.. try other video plugins perhaps please?
it's not really a problem with your system i think.. have you tried other games?
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.