#1  
Old 21st November 2008, 06:26 PM
Mikonokia's Avatar
Mikonokia Mikonokia is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pombal in Portugal
Posts: 210
Default Mario64 problem

helo everyone sorry to boring all of you but i have a problem on mario64.
i have project64 on my computer and when i go into the castle the frameskip goes down to 4 per second i dont know how to put it going to 50 up can anyone tell me what is the problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 21st November 2008, 08:03 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 762
Default

I am assuming you are using the 1.6 verson? Sounds to me as though it were your pc rather than anything... you can remove the limit frames per second by pressing F4 during gameplay.... try that...
__________________
Also, on top of what I said above, you listen here okay?! Look closely at this fist, if you so much as smell it wrong it'll impose itself onto your face okay?! You think you tough? I bet behind that PC you're just a timid old clown capable of nothing but wackin the sackin. You smell me tigga?!
Reply With Quote
  #3  
Old 21st November 2008, 08:58 PM
Mikonokia's Avatar
Mikonokia Mikonokia is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pombal in Portugal
Posts: 210
Default

i have tried that but it doenst do nothing
Reply With Quote
  #4  
Old 21st November 2008, 09:49 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 762
Default

Go into the setting and change Jabo's Direct 3d8 1.6 to Jabo's Direct 3D6 1.5.2 (this is the Graphics plugin)

Reason: your pc may not be able to handle the later version... but again try it, cannot be sure if that is the issue though....
__________________
Also, on top of what I said above, you listen here okay?! Look closely at this fist, if you so much as smell it wrong it'll impose itself onto your face okay?! You think you tough? I bet behind that PC you're just a timid old clown capable of nothing but wackin the sackin. You smell me tigga?!
Reply With Quote
  #5  
Old 21st November 2008, 10:03 PM
Mikonokia's Avatar
Mikonokia Mikonokia is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pombal in Portugal
Posts: 210
Default

Well it is the sazme i think it is because my computer has only 112MB RAM
__________________
Code:
PC DeskTop
Operating Systems (dual boot):  
Windows XP home edtion (service pack 3)
Ubuntu Ultimate Edition 2.1 x86
CPU:
IntelŪ PentiumŪ 4 2.60 GHz (32 bit)
Video Card:
Nvidea GeForce FX 5200
Sound Card:
SoundMax Integrated Digital Audio
Memory:
1.50GB RAM
Reply With Quote
  #6  
Old 21st November 2008, 11:25 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 762
Default

Quote:
Originally Posted by mikonokia View Post
Well it is the sazme i think it is because my computer has only 112MB RAM
haha, well your RAM does play an important part, but i guess you can always wait for your sister to get her pc and use that one instead
__________________
Also, on top of what I said above, you listen here okay?! Look closely at this fist, if you so much as smell it wrong it'll impose itself onto your face okay?! You think you tough? I bet behind that PC you're just a timid old clown capable of nothing but wackin the sackin. You smell me tigga?!
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd November 2008, 12:51 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,256
Default

How does the framerate begin for you?
When you enter the castle it shrinks to 5 VI/s (label FPS)?

Lower [V]RAM could be it, (I've gotten around with 512 MB RAM; that sounds too dramatic for you.) but if it begins at fair speed but decays to 5 FPS that's new.
Reply With Quote
  #8  
Old 22nd November 2008, 08:48 AM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

need your complete system specs, more likely its CPU/memory speed that's the issue.. could also be video hardware.. turn on the % counters and see where the cpu time is going.
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd November 2008, 09:33 AM
Mikonokia's Avatar
Mikonokia Mikonokia is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pombal in Portugal
Posts: 210
Default

well when i can see my specs of my PC? i only can see the RAM and 1.10GHZ...
__________________
Code:
PC DeskTop
Operating Systems (dual boot):  
Windows XP home edtion (service pack 3)
Ubuntu Ultimate Edition 2.1 x86
CPU:
IntelŪ PentiumŪ 4 2.60 GHz (32 bit)
Video Card:
Nvidea GeForce FX 5200
Sound Card:
SoundMax Integrated Digital Audio
Memory:
1.50GB RAM
Reply With Quote
  #10  
Old 22nd November 2008, 09:36 AM
Mikonokia's Avatar
Mikonokia Mikonokia is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pombal in Portugal
Posts: 210
Default

Quote:
Originally Posted by Iconoclast View Post
How does the framerate begin for you?
When you enter the castle it shrinks to 5 VI/s (label FPS)?

Lower [V]RAM could be it, (I've gotten around with 512 MB RAM; that sounds too dramatic for you.) but if it begins at fair speed but decays to 5 FPS that's new.
yes when i am out of the caste the FPS goes to 60 but i enter the castle it goes to 4 FPS
__________________
Code:
PC DeskTop
Operating Systems (dual boot):  
Windows XP home edtion (service pack 3)
Ubuntu Ultimate Edition 2.1 x86
CPU:
IntelŪ PentiumŪ 4 2.60 GHz (32 bit)
Video Card:
Nvidea GeForce FX 5200
Sound Card:
SoundMax Integrated Digital Audio
Memory:
1.50GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.