Go Back   Project64 Forums > General Discussion > Open Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th April 2009, 05:00 AM
thorgrim103 thorgrim103 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default graphic's problems and questions and RE2

hello i'm new here and wanted to ask about something. every time i have a game say lozcarina,this is a example (i have the real game wanted to mess with it on my comp) i see the fire effect's in game it show's the 2d sprite but around it is a black box what is with that some effect's have other color boxe's. this does not happen with mario 64 or ssb though.

also when i was playing re2 why is the screen like half the size of the window and sometime's parts of the screen glue to the side or bottom.
and also the sound get's gargled in the cutscene's way to much( i know it's a common problem k).

i sadly have a pc from 2000 or 99 and i dont have any graphic's card since all current stuff would end up killing my pc it's so old.
but i was looking forward to re2 yet i think i should just hunt down a real copy for myshelf.no i dont even think the elusive pc version would run on my pc maybe.. hmm.

i have 256 mb ram and that's with a ram chip -.- sadface.no current gfx card will work with my pc i need something old ,or a new pc which i have no money to get a new one. my dad has a laptop and it's even better then this old piece of metal. i hate him for that.any way's he got it for a cheap price it has like 500mb ram or some what.
anyway's this old desktop run's games about the time when croc 2 came out for the pc those kinda games. mostly ,starcraft ,diablo , tombraider which i have 2 and cronicle's yet i cant get the hang of them.

so do you recommend any games from say 1998-2000 that have say n64 similar graphic's. since there's not many games i know that are compatible with my old pc any more. remember indiana jones: and the infernal machine i got it the year that hit the PC. my dad bought that game i could only get past level 1.

Any way's enough ranting and stuff hello guy's and i hope you can help me with informing me and hopefully recommending me some good games from that time.-thorgrim103
Reply With Quote
  #2  
Old 9th April 2009, 01:34 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

There are ways to fix most of those problems in emulated Resident Evil 2.
Are you familiar with plug-ins and how to change them?
Reply With Quote
  #3  
Old 9th April 2009, 02:57 AM
thorgrim103 thorgrim103 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default

sorry for all the complainig i've had a low end pc far too long you see.and beyond the jabo plugin's no and i've got a mario kart 64 rom but it crashes so how can you help me?
Reply With Quote
  #4  
Old 10th April 2009, 12:21 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Glide64
http://glide64.emuxhaven.net/

From the downloaded archive the GLIDE64 files go in folder "Project64\Plugin", and the GLIDE3X.DLL wrapper file can go in the same folder where file "Project64.exe" is.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th April 2009, 01:59 AM
thorgrim103 thorgrim103 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default

thanks happyface uhh which version do i get? the napalm one?
ok now isee it uses open GL my computers too dated to have opengl i dont have a graphics card and look i dont have any money to get anything, my computers a hand me down so unless i get something or a new computer i hate opengl since evey thing uses it and only games for windows uses direct 3d, im better off buying the re2 pc game then -.-.

Last edited by thorgrim103; 10th April 2009 at 02:20 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th April 2009, 02:23 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Yes the latest one from the downloads page will do, but older versions should work similarly for RE2.

There may still be a depth issue...there's another update for the wrapper file that may fix that.

And then there's the deformed sound. As you mentioned this is common, but just in case this is news, this is an RSP issue that has been fixed in the beta 1.7 RS processor for Project64. Unfortunately I have never seen any other RSP support those complex signals, so donating to get the beta would be the only option here.
Reply With Quote
  #7  
Old 10th April 2009, 02:26 AM
thorgrim103 thorgrim103 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default

i feel liek rather buying a copy of the game or like get the playstation version. or barrow it from my dad's friend whos into resident evil,this is just to much trouble .
Reply With Quote
  #8  
Old 10th April 2009, 02:30 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Do whatever you can, but if something about this route is not working, let me know.
Reply With Quote
  #9  
Old 11th April 2009, 04:39 AM
thorgrim103 thorgrim103 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default

this is long but it's important

*cough*see i dont have a copy of the game re2 i know legal stuff but really does every one here own a copy of mario 64,*cough*
any way's i just wanted to experience the game my pc's low end so yeah it doesn't work at it's full potential the emulator i cant run opengl my pc doesn't support it only direct 3d unless glide 3d has that function then i'm down and out.

i have a large collection of retro games say about 30.

them main emulators i play and nes snes and sega gens. n64 rarely for mario. and maybe smash.
so my main problem like said before i play a game say smash bros and i pick up a koopa shell yet that shell has a grey,black box around it for the sprite
same for say ocarina for it's fire and stuff also when i play mario 64 ever 2d info item on say mario status health all the mario head is there yet it's in a black box how do i remidy this.
my main problem with re 2 is the screen size and the older screens sticking to the right side of the game screen and the sound. where it gurgles etc playing re2 with out a controller is hard and when cutscenes and death scenes Que the game slowsssssss doowwnnnnn. so those are what ireally here for.
i know and love retro games i emulate it since well these games are expensive and till i get the games for real i paly them on my pc once i get i real copy i paly them there
i mostly now use emulates to record game footage since i have not capture card.
another thing i need hardware accelerator off to record games but i cant record n64 with out hard ware excel on since my pc needs 3d on what's wrong hellp!
Reply With Quote
  #10  
Old 11th April 2009, 07:32 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Old video hardware cannot be supported. If you can't support rendering APIs or experience slow speed, of that case all you can do is update your graphics card and drivers.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.