Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th February 2018, 07:12 PM
patatochipz patatochipz is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 3
Default walking instead of running in super mario 64

so i finally got sm64 to work with my gamecube controller and when i loaded it up mario cant run even though the stick is pushed all the way forward, if anyone knows a fix please tell me. i have a smash bros gamecube and a wii u official adapter if that matters, thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 27th February 2018, 08:56 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,676
Default

Calibrate your controller.
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #3  
Old 28th February 2018, 04:14 AM
patatochipz patatochipz is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by ExtremeDude2 View Post
Calibrate your controller.
how do i do that though?
Reply With Quote
  #4  
Old 28th February 2018, 04:30 AM
retroben's Avatar
retroben retroben is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 681
Default

JoyToKey has a calibrator for analog sticks,that worked for me back in the day for making Dreamcast emulator input behave properly with the analog stick.
Other than that,make sure the plugin's deadzone setting is at something low enough like 3% or 2%,but DON'T use 0% because that causes sensitivity issues when mapping buttons.
If default range is allegedly set too low,then set it to 95% or 99% range as 100% may have the same side-effect as lowest deadzone.

Last edited by retroben; 28th February 2018 at 04:33 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th February 2018, 04:54 AM
patatochipz patatochipz is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 3
Default fixed!

well i figured it out, if anyone one was wondering how all i did was put the analog stick range to 100%.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.