Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th December 2008, 02:30 PM
NickMat NickMat is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Unhappy Problem project64 1.7 castlevania

Hello there , im new to this community and thats because so far i could find a asnwer about my problems with the emulator. but now i did not.

So i got project64 1.7.0.49 ,i got it because i wanted to see if it fixes yoshi story because i love it, and it does. yey

but my problem is that, when i play castlevania 1, or 2 whenever i fight monsters , or when they are near my fPS got low (15-30) and it makes it crappy to play, as far as i remember it was ok with 1,6 ...

could it be rom problem? but both roms?

any option to fix that on emulator? or what
Reply With Quote
  #2  
Old 7th December 2008, 03:17 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

this'll be rom settings.. can't remember exactly what Castlevania likes, try disabling TLB Unmapping. make sure Protect Memory is enabled.

This may not be optimal, someone else may know the best settings.
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th December 2008, 05:53 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

If you roll back to build 47 it should play faster. zilmar is still looking into reversing some effects of the recompiler stability investigations.

In the beta downloads page
View All Files
Project64 Binary 1.7.0.47

Noteably some of the alpha RSP changes affect this...very unstable with the b49 beta.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th December 2008, 06:05 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

Castlevania appears to run ok for me with current builds, but that could be because i have a decent PC or because i'm not fighting stuff.. if anyone has state in good area for slowdown please attach.
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th December 2008, 06:43 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

Slowdown is basically in areas with geometry. It could be in the prophetic intro scene of the original CV64 where you see the castle and lightning striking, intro to boss fights, and most annoying of all the Renon boss when he shoots fish at you. It slows the speed down like hell, and I just want to skip the whole battle so I can test something in the ending or create a cheat.

Attachment. Attachment updated.
Please load this A64 file with N-Rage's plugin by importing the encoded data into the controller pak file. When selecting a file with the game running choose Cornell's main quest. Walk up the stairway near him when the game loads, and exit through the modified clock face platform. Climb the stairs up to meet Renon in the first small chamber.

It was so irritating I reverted back to the public 1.6 version for everything except creating cheat codes.
Attached Files
File Type: a64 ND4E.A64 (8.9 KB, 9 views)

Last edited by HatCat; 7th December 2008 at 06:49 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th December 2008, 06:46 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

invalid attachment, probably doenst like the double extension.. i'll add .a64 to allowed list
edit: ok works now thanks
edit2: but i dont know what to do with it.. a pj mempack or state please?
edit3: ok got it to work after updating nrage - in future, only pj format saves please we dont want to have to use 3rd party plugins to test things (unless its actually not possible to test them without!)


ok.. Castlevania2 that area seems to run fine for me, about 30% idle on this system, nice and smooth
these settings:
Attached Images
File Type: jpg cv2_romsettings.jpg (19.7 KB, 32 views)
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.

Last edited by Smiff_; 7th December 2008 at 07:01 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 7th December 2008, 07:20 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

Revert to the 10a beta release package like what this user probably has. Somewhere among those alphas this problem was fixed.

N-Rage's plugin is not third-party if zilmar supplied version 1.82.
Reply With Quote
  #8  
Old 7th December 2008, 08:19 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

yeah (if that's correct) sorry NickMat, you can either ask us to join the alpha team or wait please until next beta package (should be only approx 1-2 weeks? i hope)
any Qs please ask

edit: but if you're new to PJ64 beta it's better that you wait because testing alpha versions is complicated! hope you understand.

if you play with the settings you may be able to improve performance still with b49, i'm not sure.. it's difficult to track lots of different versions.
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.

Last edited by Smiff_; 7th December 2008 at 08:23 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 7th December 2008, 10:26 PM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,915
Default

im gunna get onto rabiddiety and see whats kept him from nrage v2.1.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #10  
Old 8th December 2008, 01:51 PM
Smiff_ Smiff_ is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Aug 2005
Location: NZ/UK/PJ
Posts: 500
Default

ok thanks, this is OT but Squall FYI N-rage's input plugin is 3rd party to PJ64.

1st party = written by jabo or zilmar
3rd party = written by anyone else
n-rage's is 3rd party bundled with PJ64.

Why is this important? we don't develop or support n-rage's, its nothing personal against it (the fact that we bundled it shows that we appreciate it..) 2nd thing is generally jabo and zilmar only use their own plugins during testing.
whether we'll want to bundle newer n-rage version with next PJ version i don't know.. probably depends what Jabo does with his input plugin and what the author of that plugin wants.
__________________
L8rz,
Smiff (PJ64 team )
--
Main test PC: Athlon dual core 1.25-2.5Ghz (variable), 2GB RAM, GF8800GS driver 175.19, 1680x1050, External Audio, XP SP2.

Last edited by Smiff_; 8th December 2008 at 01:57 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.