Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Suggestions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th June 2011, 04:11 AM
shinra358 shinra358 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Default Disable Idle Time/Screensaver While Playing

I would like to suggest that when this emulator is running, that it temporarily disables the screensaver. Few other emulators do this as well. It is to keep the monitor from timing out when you are playing the game.
Reply With Quote
  #2  
Old 28th June 2011, 12:10 PM
Jabo's Avatar
Jabo Jabo is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Project64 Team
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
Default

I actually thought it did that, I remember removing that functionality from the graphics plugin because of it. I'd need zilmar to say definitely thought if it is in 1.6 or 1.7
__________________
Project64 Developer
HP Laptop, Intel P7540 with GMA4500, Windows 7
Reply With Quote
  #3  
Old 28th June 2011, 04:10 PM
shinra358 shinra358 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Default

I haven't tested it out with the screensaver but I checked it with virus scanner. Usually with a game, the background scan doesn't turn on because it senses that I'm pushing buttons on a keypad. But on project64, the background scan runs. I just didn't mention the scanner because I thought the function was connected somehow.

Edit: Just tested the screensaver by setting it to 1 minute. Played the game and the saver didn't come on. However the background scanner definitely comes on.

Last edited by shinra358; 28th June 2011 at 04:20 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th June 2011, 07:10 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Yeah this is an option in the 1.7 settings actually. It isn't provided in 1.6 as far as I know, at least not the released official version.

"Disable Screen Saver when running rom"
Reply With Quote
  #5  
Old 28th June 2011, 07:26 PM
shinra358 shinra358 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
Default

Oh aight, gotcha'.
Reply With Quote
  #6  
Old 28th June 2011, 08:04 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

For several reasons and issues particular to my OS and other parts of my system actually I've completely disabled having a screen saver. I turn off the screen manually all the time now.

For other places where this isn't needed I'm not sure if there was a later version of 1.6 including this option, but 1.7 definitely has it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.