#71  
Old 28th January 2015, 08:04 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

Quote:
Originally Posted by =X= Smasherx74 =X= View Post
The only coherence I can make of this is that deathdriod is using a different RDB than the one from the Github, and Official 2.1.
Then I guess you're not able to make enough coherence out of it, because all it's really saying is that test ROMS do, *obviously*, matter, because he could be testing different ROMs than you, which have different configurations in the RDB.

That means nothing of whether your RDB file might or might not be matching his. If you think that means you're necessarily using a different RDB file than him, that is a misinterpretation on your part.
Reply With Quote
  #72  
Old 28th January 2015, 08:06 PM
zilmar zilmar is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 988
Default

test with release build, there are a few little difference with debug build which is useful for testing, but not with performance.
Reply With Quote
  #73  
Old 28th January 2015, 08:08 PM
=X= Smasherx74 =X= =X= Smasherx74 =X= is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by zilmar View Post
test with release build, there are a few little difference with debug build which is useful for testing, but not with performance.
I know thats why I said both, I have tested with the release build and debug build and thats gave me the same issues.

Okay I just confirmed this, I tried the .exe from the release debug I did last night and it's running goldeneye at 15fps during the intro.

The whole time i have been using the release version, I didn't even have my plugins folder in my debug folder. I think I only used the debug version my very first time compiling it which i also made edits to change 2.0 to 2.1. The test run on this Laptop I've debugged as release, my 2nd clean run yesterday on my desktop was also using the release version

Last edited by =X= Smasherx74 =X=; 28th January 2015 at 08:12 PM.
Reply With Quote
  #74  
Old 28th January 2015, 08:12 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,255
Default

Speaking of the debug build, there is a build error in MSVC 2010.

The linker with Visual Studio 2010 complains that the Debug build of Project64.exe sets a /FIXED entry point, without disabling /DYNAMICBASE. I think this is because VS2008 makefile never explicitly said to turn off the latter, so when VS2010 did the conversion it defaulted to actually having it enabled and failing to build from not having that explicitly disabled.

Not really that important, anyone could do a PR to fix that, just not me atm cause I CBA to do branches/consecutive pull requests.
Reply With Quote
  #75  
Old 28th January 2015, 08:14 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,004
Default

Quote:
Originally Posted by zilmar View Post
test with release build, there are a few little difference with debug build which is useful for testing, but not with performance.
I had a feeling he used debug build, assuming there actually is a problem.
Reply With Quote
  #76  
Old 28th January 2015, 08:18 PM
=X= Smasherx74 =X= =X= Smasherx74 =X= is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by RPGMaster View Post
I had a feeling he used debug build, assuming there actually is a problem.
The debug build and Release build have bairly any noticable difference but there definetly is some from what I can tell, and I'm doing this on two seperate computers,

Debug build - Goldeneye Intro runs at 30Fps at first then drops to 5-10fps

Release build - Goldeneye intro runs at 40fps to start off with, then drops to 10-30fps, somewhat actually playable, but when loading the menus or the levels it drops to 1-5fps takes a min, then will run at 10-15 fps during the stage.

So there is a difference from the debug / release build, but its still the same problem.

Just to confirm this, I have done this on my Desktop as well, and it's about the same.... with goldneye (U)
Reply With Quote
  #77  
Old 28th January 2015, 08:23 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,004
Default

Ok, today I'll download latest one and I won't change any settings this time. I'll see if I get the same issues as smasher, as well as that Rogue Squadron problem I had earlier.

zilmar needs to accept some pull requests !
Reply With Quote
  #78  
Old 28th January 2015, 10:15 PM
zilmar zilmar is offline
Core Team
Alpha Tester
Project Supporter
Administrator
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 988
Default

Quote:
Originally Posted by RPGMaster View Post
Ok, today I'll download latest one and I won't change any settings this time. I'll see if I get the same issues as smasher, as well as that Rogue Squadron problem I had earlier.

zilmar needs to accept some pull requests !
which pull request are you referring to #26 or #14?
Reply With Quote
  #79  
Old 28th January 2015, 10:26 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,004
Default

Quote:
Originally Posted by zilmar View Post
which pull request are you referring to #26 or #14?
#26, but also #30 since both HatCat and I couldn't be bothered to make consecutive pull requests. I'm patient though, since there's a lot to do.
Reply With Quote
  #80  
Old 29th January 2015, 11:34 AM
deathdroid deathdroid is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Default

Weird that I cant seem to replicate any of those issues :\, might provide my own build later to see if still happens on that. Also what operating system are you using?

Should also take a look at pull request #14 Zilmar
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.