Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th January 2014, 09:02 AM
Ekznal Ekznal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default Mario 64 no shadows and black screen with rice plugin using OpenGL

Hello

System:
Windows7 on Acer Aspire one AOA 150 with Intel GMA 950.
DirectX 9.
Drivers are all fresh.

Emulator:
PJ64 1.6 and PJ64 2.1

Problem with normal settings:
No shadows in Mario64 with normal settings on both emu.
No shadows under Mario or the trees.
No star emblem in the castle.


I tried different plugins.
Glide64 wouldnt work for me. PJ64 crashed after installing glide3x.dll.
Rice works with Direct3D but not with OpenGL. Sometimes (I dont know why)
OpenGL works without a blackscreen when i setup "combiner type OpenGL 1.1" and then there are
shadows but Mario have a funny white face and the game freeze a little bit
later.

Mario 64 works very very fine under the normal settings from PJ64 but its very
stupid, that there are no shadows under Mario and the trees. Thats the reason because i tried different plugins but nothing helped

Have anybody help for me please ?

Sorry for my bad english
Reply With Quote
  #2  
Old 26th January 2014, 03:22 PM
V1del V1del is offline
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 442
Default

Quote:
Originally Posted by Ekznal View Post
Intel GMA 950.
Your card sucks. OpenGL support on windows is locked on 1.5 or worse, DirectX support is also shite, that's why you don't get shadows on jabo's.

Your best bet would be using linux because there the OpenGL support goes at least up to 2.1 which is enough for most ogl plugins and can run glide64 just fine :P Nah seriously, your card is just too bad for this.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th January 2014, 04:02 PM
Ekznal Ekznal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default

Ok, thank you for the answer

I will try Ubuntu as my second system, install PJ64 on it, hope for a better performance and my Super Mario with shadows. YEAH!!!

I will do it in a few houers and write here how it works. I am very happy if it works

CU
Reply With Quote
  #4  
Old 26th January 2014, 08:46 PM
Ekznal Ekznal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thumbs down

With Ubuntu 10 it doesnt work
I use WINE to load PJ64 1.6 and everything is fine. But when i start the Game in OpenGL, with RiceVideo Plugin, the screen become Black again like in Win7. With Direct3D is it ok, but again without shadows. Glide from PJ64 2.1 give me the exception cpp error in line ... "I forgot it" ... .

I dont know what i can do, is there nobody who can give me tipps to run N64 well on my acer aspire one. It is not a bad Netbook and i like it and much more when everything works fine with the N64 Emulator.

Help Please !!!


EDIT: By the way, i played HalfLife1 in Direct3D and there was no blood textures and i was wondering why, because it is the uncut vesion. Now i tested it in opengl and now the textures are there and it work very nice. Why cant the Emulator works so nice ?

Last edited by Ekznal; 26th January 2014 at 09:07 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th January 2014, 10:17 PM
V1del V1del is offline
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 442
Default

Welp if you already have an ubuntu lying around you should try using mupen64plus instead of pj64 via wine.

EDIT: And update it, 10 is old as fuck and the free intel drivers have improved quite a bit since then

I have a similarily crappy intel in my notebook, and i can run glide64mk2 (mupen's version of glide64) just fine, while it gives the same error on windows

To answer your actual question:

There's nothing to be done on the windows side, your card is bad. And don't compare pc games with emulation, different requirements and different usage of available apis, pc game x does work why won't n64 game y doesn't mean shit in emulation

Last edited by V1del; 26th January 2014 at 10:48 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 27th January 2014, 12:25 PM
Ekznal Ekznal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default

Hey
Now i have Ubuntu 13.xx running, mupin64plus 2.0 on it and the M64Py-Frontend.
Mario64 works "with shadows", but now when i set to Fullscreen i got a flicker Problem with the default riceVideo plugin. I tried the Glide64 plugin what comes with mupen64plus 2.0 and it runs very very slow. Now i will try other plugins and hope to get a answer how i can fix the flicker problem in fullscreen mode

Anyway, i thank you very much for the help switching to Ubuntu
OpenGL works fine but fullscreen problem :|

Hopefully i look forward.
Thx


EDIT: Now SuperMari64 works very nice. In RiceVideo "plugin configuration" i changed the "ScreenUpdateSettings to "Vl Origin Change" and now fullscreen is no more problem.

Now other games like Mario Kart dont work very nice "o_O Hmm,,, i think with testing plugins and emus i have a new hobby @(^_^)@

Ty for help, cu

Last edited by Ekznal; 27th January 2014 at 06:28 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
mario, opengl, shadows

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.