Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v1.6

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th August 2011, 11:39 PM
michaeltheiii michaeltheiii is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Question Problems with graphics

I mostly just play Super Mario 64, but I have noticed problems and I hope someone can answer my questions.

1. Unless I am on slopes, my shadow doesn't show.


2. Inside, the Sun Carpet never shows up unless I'm at the one spot in this picture, and it only shows half of it.



If I switch in the graphics settings from Direc3D HAL to RGB Emulation, these are fixed, but PJ64 runs extremely slow and Mario appears black in the beginning title page.


Can anyone help me with this?

-michaeltheiii

Last edited by michaeltheiii; 15th August 2011 at 12:12 AM.
  #2  
Old 15th August 2011, 12:13 AM
michaeltheiii michaeltheiii is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default Oh, and...

Here is my system stuff, my signature didn't work the first time, let's hope it does this time.
__________________
Operating System: Windows Vista Home Premium
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavillion dv6000
BIOS: Ver 1.00PARTTBLv
Processor: Intel Core 2 CPU
Memory: 2038MB RAM
  #3  
Old 15th August 2011, 02:15 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Somewhere in the config of the plugin you're using it should also tell you what graphics card you have.
  #4  
Old 15th August 2011, 02:16 AM
dsx_ dsx_ is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Posts: 1,105
Default

seems like some kind of z-plane problem? idk
  #5  
Old 15th August 2011, 02:18 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

It's a problem with the graphics hardware, but the second screen looks depth-buffer-relative or the like. Like the 16 or 32 bits option the overcoder dude pointed out in the RiceVideo config.
  #6  
Old 15th August 2011, 02:45 AM
michaeltheiii michaeltheiii is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default Graphics

How can I check what my graphics card is?
__________________
Operating System: Windows Vista Home Premium
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavillion dv6000
BIOS: Ver 1.00PARTTBLv
Processor: Intel Core 2 CPU
Memory: 2038MB RAM
  #7  
Old 15th August 2011, 03:03 AM
michaeltheiii michaeltheiii is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

Does this help?

Device------
Name: Mobile Intel 945GM Express Chipset Family
Chip Type: Intel GMA 950
DAC Type: Internal
Approx. Total Memory: 224 MB

If this doesn't help, please tell me what does?
__________________
Operating System: Windows Vista Home Premium
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavillion dv6000
BIOS: Ver 1.00PARTTBLv
Processor: Intel Core 2 CPU
Memory: 2038MB RAM
  #8  
Old 15th August 2011, 03:24 AM
dsx_ dsx_ is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Posts: 1,105
Default

yes that does help, that graphics hardware has known issues with project64.
  #9  
Old 15th August 2011, 04:12 AM
michaeltheiii michaeltheiii is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

So, is there any way I can solve these graphic problems?

Help much appreciated so far, thanks!
__________________
Operating System: Windows Vista Home Premium
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavillion dv6000
BIOS: Ver 1.00PARTTBLv
Processor: Intel Core 2 CPU
Memory: 2038MB RAM
  #10  
Old 15th August 2011, 03:27 PM
michaeltheiii michaeltheiii is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

I'd much appreciate help if there is a way to fix these, if there isn't please let me know!
__________________
Operating System: Windows Vista Home Premium
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavillion dv6000
BIOS: Ver 1.00PARTTBLv
Processor: Intel Core 2 CPU
Memory: 2038MB RAM

Last edited by michaeltheiii; 15th August 2011 at 05:00 PM. Reason: Changing what it says
 

Tags
graphic, graphic issue, mario 64, super mario 64, troubleshooting

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.