Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th December 2019, 02:28 AM
ed rhodes ed rhodes is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 6
Default Yet ANOTHER controller question from ANOTHER n00b

I have a basic PC/Xbox 360 wired controller. I managed to get the P64 system to recognize the controller, but I'm have a problem.

On some games (so far Doom 64 and Duke Nukem 64) the controller is active when I'm not touching anything! It walks the character backwards, or spins him around in circles! My plugins are:

Video - Glide64 2.1.2.3
Audio - Jabo's DirectSount 1.7.0.7
Input - N-Rage For PJ64 2.5.2.3
RSP - RSP Plugin 1.7.3.3

The mapping is;

plugged is checked,
XInput is checked,
A=A, B=B, X=NONE, Y=NONE, BACK=NONE, START=START,
LB=L, RB=R, LThSB=NONE, RTsSBL=NONE, LT=L, RT=R,
Left Thumbstick=Analog Stick, Right Thumbstick=C Buttons, D-Pad=DPad

Another problem is that no button seems to fire the gun in either game./Ah, found out the "Z" button fires the gun. Putting "Z" in the RT and LT lets me fire the gun.

What am I doing wrong?

Last edited by ed rhodes; 6th December 2019 at 02:34 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 8th December 2019, 05:25 PM
ed rhodes ed rhodes is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 6
Default Me again

OK, guys. I'm tired. Project64 was the emulator I got closest to running and it still gave me heartburn!

The others either didn't run, or didn't have the ability to map an Xbox/PC controller.

I've given up. I've removed all the Nintendo 64 emulators from my hard drive. I'll just play other games.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th December 2019, 07:41 AM
dante5609 dante5609 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 1
Default

I'm new but I'll piggyback off this guy's thread.

Super new at using emulation. I bought the Hori Gamecube pad and it works great.

Playing Mario 64, the analog directions feel a little too stiff. Like I can only run in 8 set directions instead of the fluidity of the original if that makes sense? I have everything mapped well and I see something that says Analog and a check box that says "Real N64 Range" which I've bumped to 100% but it doesn't seem much better (or maybe that isn't even relevant to what I'm describing.)

Suggestions? Not sure if I'm explaining it well.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th December 2019, 01:31 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,995
Default

My first guess is it's the controllers fault.
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
Reply

Tags
input glitched, input plugin, xbox controller

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.