Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v1.6

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th October 2008, 06:46 PM
redwings1212 redwings1212 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Post How to fix Mystical Ninja Starring Goemon

When I try to play Mystical Ninja Starring Goemon it lags so bad I cant play. in project 64 it says it has a plugin issue video (slow) and when I try to fix it in romcenter it shows up as gray meaning its not supported by the emulator? help please
  #2  
Old 18th October 2008, 07:27 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

No graphics plugin currently is what you want, but you can still see the correct result on Project64.

Install Rice's Video Plugin 5.9.9 by extracting RiceVideo5.9.9.dll to "Project64\PLUGIN". That file is attached to a post in this thread.
http://www.emutalk.net/showthread.php?t=25294

The plugin needs a text file to return what settings to use for games. Instead of extracting the INI file Rice supplied I want you to use my attachment here.

When the plugin is installed initialize it through:
Options > Settings...
Attached Files
File Type: txt RiceVideo5.9.9.txt (2.0 KB, 3054 views)
  #3  
Old 18th October 2008, 08:20 PM
redwings1212 redwings1212 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default

I extracted the .dll to the /plugin folder is that were you extract the txt file to also? and then just chose rice's plugin from the settings menu?
  #4  
Old 18th October 2008, 08:22 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

Project64 checks that folder. In that folder the DLL file will look for RiceVideo5.9.9.ini as opposed to *.txt, but to attach that file I renamed it. Rename the extension back to INI.

After that do as you described. Change the graphics plugin to Rice's Video Plugin. If you get errors reply again.
  #5  
Old 18th October 2008, 10:33 PM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,917
Default

This game suffers by not drawing the sky in HLE, or due to the sky being rather complex to emulate, the hit decreases on more recent hardware.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
  #6  
Old 19th October 2008, 07:50 PM
redwings1212 redwings1212 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default

ok the horrible slow down is fixed but now the game randomly crashes is there a certain setting for the video plugin i should enable or disable?
  #7  
Old 19th October 2008, 08:03 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

I didn't expect crashes. I think that's outside the plugin.

Please give the exact messages from the errors on crash.
  #8  
Old 21st October 2008, 01:59 AM
dlsmd dlsmd is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Iconoclast View Post
No graphics plugin currently is what you want, but you can still see the correct result on Project64.

Install Rice's Video Plugin 5.9.9 by extracting RiceVideo5.9.9.dll to "Project64\PLUGIN". That file is attached to a post in this thread.
http://www.emutalk.net/showthread.php?t=25294

The plugin needs a text file to return what settings to use for games. Instead of extracting the INI file Rice supplied I want you to use my attachment here.

When the plugin is installed initialize it through:
Options > Settings...
here is the home page with the latest update vr 6.1.4

https://ricevideo.bountysource.com/
  #9  
Old 21st October 2008, 08:00 AM
squall_leonhart's Avatar
squall_leonhart squall_leonhart is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,917
Default

iconoclast knows where to get it lol.
__________________

CPU:Intel Xeon x5690 @ 4.2Ghz, Mainboard:Asus Rampage III Extreme, Memory:48GB Corsair Vengeance LP 1600
Video:EVGA Geforce GTX 1080 Founders Edition, NVidia Geforce GTX 1060 Founders Edition
Monitor:ROG PG279Q, BenQ BL2211, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro
SDD:Crucial MX300 275, Crucial MX300 525, Crucial MX300 1000
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Phantom 820, PSU:Seasonic X-850, OS:Windows 7 SP1
  #10  
Old 23rd October 2008, 01:05 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

I don't want 6.1.4.

I use 6.1.0. Back then when I was writing the settings text file for mudlord's work on the plugin I couldn't install the latest version due to user priveleges...now that that's resolved I'm not concerned anymore.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.