Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Suggestions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #101  
Old 8th February 2015, 09:34 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

Quote:
Originally Posted by OldGnashburg View Post
Anyways YOUR build is actually very nice, get about 5/8's full speed with it. Are you planning on optimizing the plugin?
5/8's full speed doesn't sound right, unless you're playing a demanding game like gauntlet, F-Zero, etc. What game were you playing? Otherwise that means you have hardware that has no hope of ever running accurate emulation at full speed ;/ .

Quote:
Originally Posted by OldGnashburg View Post
Another suggestion for zilmar, optimizing Recompiler and Interpreter with SSE2/SSSE3/SSE 4.1/SSE 4.2/AVX and whatnot. Maybe try out OpenCL.
Rofl, i highly doubt zilmar would bother with things like AVX. Imo it's not even worth doing unless you've got a ton of free time and are dedicated to improving performance, because once you get to a certain point, it takes a lot of time and effort just to squeeze a bit more performance.

One thing zilmar could do, is implement SSE1/2 for floating point instructions. I suspect that's one of the main reasons why 1964 is faster.
Quote:
Originally Posted by HatCat View Post
I think RPGMaster is working on SSE2 stuff in the recompiler. I'm unfamiliar with OpenCL's exact practice and purpose, but nothing beyond SSE2 is necessary for a RSP re-compiler plugin, hardly even for an interpreter when you think about the more significant means.
I agree that SSE2 is pretty much all you really need, unless you're a die hard performance nut . For interpreter, SSSE3 shuffling does make a tiny but somewhat noticeable difference though (when using a HW accelerated gfx plugin), since it doesn't require function pointers. I'm curious to see how well a super optimized 64bit recompiler would be, but I don't have enough incentive to work on that ;/ . I think it's time for me to move onto gfx, audio, or r4300i though. Still can't decide lol!
Reply With Quote
  #102  
Old 8th February 2015, 09:52 PM
OldGnashburg's Avatar
OldGnashburg OldGnashburg is offline
Project Supporter
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada; a place with free universal healthcare and f*ckload of oil and Uranium.
Posts: 70
Default

@ RPGMaster
I have an ASUS K53SD DS-71 with a Quad-Core Intel i7-2670QM @ 2.2 to 3.1 GHz, 6GB of RAM, NVIDIA GeForce 610M, and I am running Project 64 on Windows 7 (64-Bit).

The games I use are The Legend of Zelda: Ocarina of Time and Majora's Mask.
IDK if I am doing something wrong (I have around 32GB of Pagefile not sure if that's too much). Would love to run both of them full speed, but right now I'm waiting out for GLideN64.
Reply With Quote
  #103  
Old 8th February 2015, 10:09 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

Quote:
Originally Posted by OldGnashburg View Post
@ RPGMaster
I have an ASUS K53SD DS-71 with a Quad-Core Intel i7-2670QM @ 2.2 to 3.1 GHz, 6GB of RAM, NVIDIA GeForce 610M, and I am running Project 64 on Windows 7 (64-Bit).

The games I use are The Legend of Zelda: Ocarina of Time and Majora's Mask.
IDK if I am doing something wrong (I have around 32GB of Pagefile not sure if that's too much). Would love to run both of them full speed, but right now I'm waiting out for GLideN64.
I forgot to consider the possibility that you enabled VI filters. I hate to say it, but your hardware will not be good enough to run your ideal emulator & plugins at full speed. 3.1 ghz is simply not enough.

Assuming you prefer filters on, you can set refresh to 2, since zelda is a 20fps game iirc. That should boost performance (even with filters off I get more VI/s), but then again I'm using integrated gfx ;/ .
Reply With Quote
  #104  
Old 8th February 2015, 10:13 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

though if you press START to pause it will switch to 30 fps, which will be choppy-ish unless you set skip back from 2 to 1 (or just 0)
Reply With Quote
  #105  
Old 8th February 2015, 10:19 PM
OldGnashburg's Avatar
OldGnashburg OldGnashburg is offline
Project Supporter
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada; a place with free universal healthcare and f*ckload of oil and Uranium.
Posts: 70
Default

Well, I'm not really worrying since I'm planning to get top-of-the-line gaming laptop once Windows 10 comes out. Project 64 will be compatible with Windows 10, right?
Reply With Quote
  #106  
Old 8th February 2015, 10:29 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

Quote:
Originally Posted by HatCat View Post
though if you press START to pause it will switch to 30 fps, which will be choppy-ish unless you set skip back from 2 to 1 (or just 0)
Good point, I forgot about the pause menu. Automatic ftw .
Quote:
Originally Posted by OldGnashburg View Post
Well, I'm not really worrying since I'm planning to get top-of-the-line gaming laptop once Windows 10 comes out. Project 64 will be compatible with Windows 10, right?
Ah, makes sense now. Dunno if it will support it right away, but it prolly will, eventually.
Reply With Quote
  #107  
Old 8th February 2015, 10:59 PM
OldGnashburg's Avatar
OldGnashburg OldGnashburg is offline
Project Supporter
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada; a place with free universal healthcare and f*ckload of oil and Uranium.
Posts: 70
Default

@ Zilmar
Any news or info on what you're going to add, or any info on progress?
__________________
Gnash, Gnash, Gnash...
Reply With Quote
  #108  
Old 10th February 2015, 02:37 AM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

I think I found a regression ;/ . Last Legion now boots with a black screen, if I have CF set to 3. On original PJ64 2.1, it booted fine with CF set to 3.

I suspect it's undefined behavior, since theboy181 doesn't have this problem. Can others try out Last Legion, with CF set to 3? I tried different RSP's and GFX plugins so I know the problem is the emulator core.

Edit: Wow that's really odd. So the issue appeared somwhere between http://www.emucr.com/2015/01/project...-20150124.html and http://www.emucr.com/2015/01/project...-20150125.html . Strange stuff ;/ .

Last edited by RPGMaster; 10th February 2015 at 06:12 AM.
Reply With Quote
  #109  
Old 11th February 2015, 12:25 AM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

boi! y u no github issues?!

Quote:
Originally Posted by RPGMaster View Post
I suspect it's undefined behavior, since theboy181 doesn't have this problem. Can others try out Last Legion, with CF set to 3? I tried different RSP's and GFX plugins so I know the problem is the emulator core.
First, Y U NO GITHUB ISSUES?!

Second, How do you know he doesn't have this problem? I don't recall theboy181 commenting on a Last Legion issue.

Third, are you guys using PMs on #n64dev to troubleshoot project64 issues?
wtf did I initiate a IRC channel on Freenode for again you realize #n64dev has like nothing emulation-related on it, I only referred you to start joining it because there was no other channel I felt suitable for meeting on at the time.

You guys were both there before, so why the sudden move to EFnet?

Last edited by HatCat; 11th February 2015 at 12:33 AM.
Reply With Quote
  #110  
Old 11th February 2015, 01:00 AM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,008
Default

Lol I just wanted to make sure the issue wasn't my fault. I'll go ahead and report the issue. Man it sure is tough tracking down UB.

Lol anytime I go on #project64, hardly anyone is there . I guess I'll just make a habit of being on IRC more. I messaged him via IM. I don't really go on efnet much anymore .
Reply With Quote
Reply

Tags
2.2, project64

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.