Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v1.6

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 16th October 2009, 01:22 AM
SHUFTY SHUFTY is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default Control axis problems in Goldeneye and Perfect Dark

Two of my fave games, way back, were goldeneye and perfect dark. I have been trying to play them tonight on Project64 1.6 with both a Logic3 usb controller and keyboard and mouse set-ups.

The problem is that whatever I do, I end up with one set of controls when I'm using the aim button, and another when I am not. Specifically, if I map movement to wasd and view/aim to the mouse (using N-Rage's Direct Input 8 v2 1.80a, although I get exactly the same problem using Jabo's Direct Input 7 1.6 with the controller), what happens is that viewing/aiming works well enough when I am using the aim button, but as soon as I let go of it (i.e. for normal movement), pushing up or down on the mouse becomes moving forward and backwards instead of looking up and down, and w and a become looking up and down instead of moving forward and backward. If I swap around the assignments, then I simply get the opposite problem that normal mode works fine but aiming mode is messed up ...

I have tried two different versions of Perfect Dark, and have exactly the same problems on both as well as on the one version of Goldeneye that I have. Does anyone else have this problem? Is there a solution? Help massively and nostalgically appreciated
 

Tags
control axis problem, control plugin, goldeneye, perfect dark

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.