#1  
Old 2nd September 2018, 06:17 AM
HoSauce HoSauce is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1
Default v2.3 not saving controller setup

hi, ive got nrage and glide 3.0, ive been playing a couple days now and everything is great but today it just stopped saving my setups on my xbox one controller. i have a diff setup for a few games. when i open the settings it says none by the buttons and if i change them the save my profile the next time i open a rom or leave the setup screen and come back its gone. even if i load the profile i saved it is back to default. i saved my cdfs in the root pj64 folder and it still doesnt work, looked all over the net for answers but cant find any that help. even uninstalled and everything. thanks in advance for any advice
Reply With Quote
  #2  
Old 3rd September 2018, 01:44 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,889
Default

Are you using xinput?
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #3  
Old 5th September 2018, 01:30 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,889
Default

ArE YoU UsInG XiNpUt?!?!
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #4  
Old 18th September 2018, 01:21 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,889
Default

Must be xinput
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #5  
Old 9th October 2018, 03:04 AM
jcaley7 jcaley7 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
Default how to save controller config

Just right click go to properties on the n64 icon n go to compatability n check run as admin so it will by default then your settings will save
Reply With Quote
  #6  
Old 25th June 2019, 07:42 AM
Skaarjie Skaarjie is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 4
Default

(sorry to revive old thread)
So we shouldn't use Xinput then?
just checking if that's the official verdict.. It's given me the run around for a few hours this morning trying to get profiles to work.

I guess I can just go ahead and map my xinput controllers into the standard buttons, but will that mean I get the usual L + R trigger clashing when they are used at the same time?

up until recently, I actually had been using "Nrage Direct-input 8 1.8a" for years and its fine.
why you may ask? because that was before the "Device Select" dropdown box was removed. A lot of us still use Direct input, even more so now that there are plenty of these Mayflash 4x Gamecube adapters kicking about. I need only load the one profile on all 4 controllers, and then simply change the device on the long forgotten device select drop down.
Unless it was fixed at some point, controller profiles won't work if you're using an adapter with multiple ports. it always reverts them to the first controller.

I've just moved overseas and I decided to only bring 4x Ps3(xinput) controllers, leave all the NGC/N64 controllers and their adapters at home. So now that I'm strictly Xinput, I was looking at my options.

thanks for any advice.
Reply With Quote
  #7  
Old 25th June 2019, 01:03 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,889
Default

I mean, have you had any problems with xinput? Also, I doubt you'll find anything "official" said here.
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #8  
Old 25th June 2019, 01:54 PM
Skaarjie Skaarjie is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 4
Default

No problems apart from the fact I can't map C buttons.... which is a pretty big problem to be honest.
When you said "must be Xinput", I was starting to suspect there were common issues with it is all. thanks for replying though.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.