#1  
Old 1st June 2015, 01:44 AM
RennyMisaki RennyMisaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Default Weird Texture Issues

I have weird textures issues on about every game i play, and its most evident on Pokemon statium 2 (see attachment) is the best i could get it after playing around with the texture settings from Rice's plugin
here are the settings (see Attachment) to get the first pic
anyone have any idea how to fix this? Common problems are jumping textures and miss placed textures, tearing textures and just weird texture based problems.

UPDATE: cant share a damn pic to show the issues or settings, and cant share a damn imagur link, why?? and how can i share the two pictures i need to?

Last edited by RennyMisaki; 1st June 2015 at 01:47 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 1st June 2015, 01:51 AM
Ambient_Malice Ambient_Malice is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 179
Default

Quote:
Originally Posted by RennyMisaki View Post
I have weird textures issues on about every game i play, and its most evident on Pokemon statium 2 (see attachment) is the best i could get it after playing around with the texture settings from Rice's plugin
here are the settings (see Attachment) to get the first pic
anyone have any idea how to fix this? Common problems are jumping textures and miss placed textures, tearing textures and just weird texture based problems.

UPDATE: cant share a damn pic to show the issues or settings, and cant share a damn imagur link, why?? and how can i share the two pictures i need to?
Why are you using the Rice plugin instead of Glide64, which is included with PJ64 nowdays?
Reply With Quote
  #3  
Old 1st June 2015, 01:53 AM
RennyMisaki RennyMisaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Ambient_Malice View Post
Why are you using the Rice plugin instead of Glide64, which is included with PJ64 nowdays?
i was having other texture issues where shadows and textures sitting ontop of other textures were not showing up, so im using it to change to texture view depth and it was recomended by other users to fix the problem
Reply With Quote
  #4  
Old 1st June 2015, 02:13 AM
Ambient_Malice Ambient_Malice is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 179
Default

Quote:
Originally Posted by RennyMisaki View Post
i was having other texture issues where shadows and textures sitting ontop of other textures were not showing up, so im using it to change to texture view depth and it was recomended by other users to fix the problem
Was it specifically recommended over Glide64? I'm not familiar with the bug in question, but Rice tends to be a mediocre plugin all-round.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st June 2015, 04:16 PM
RennyMisaki RennyMisaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Default

no clue, it may have been a recomendation from before Gliden 64
Reply With Quote
  #6  
Old 1st June 2015, 06:38 PM
=X= Smasherx74 =X= =X= Smasherx74 =X= is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 150
Default

you mean GLideN64, and Glide64 Finale version is probably what your talking about.
Reply With Quote
  #7  
Old 1st June 2015, 07:05 PM
RennyMisaki RennyMisaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Default

I found the public release of GlideN64 and have no idea how to install this one, it has a bin folder and a scr folder and i have no idea where to drop them
Reply With Quote
  #8  
Old 1st June 2015, 07:21 PM
Clements's Avatar
Clements Clements is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: UK
Posts: 21
Default

Ignore the src folder, and copy all the contents of the bin folder to (if using PJ64 v2.x) the GFX folder. The GFX folder is in the plugin folder that sits alongside Project64.exe.

If using PJ64 v1.6 or earlier, then everything goes in the plugin folder that is in the same folder as the exe.

Then you need to select the graphics plugin from the settings menu to use it.
Reply With Quote
  #9  
Old 1st June 2015, 07:54 PM
RennyMisaki RennyMisaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Default

Thanks ill try
Reply With Quote
  #10  
Old 1st June 2015, 07:58 PM
RennyMisaki RennyMisaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Default

And now with the GlideN64 the entire game is just a black screen with the sounds
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.