Go Back   Project64 Forums > General Discussion > Open Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th March 2016, 05:52 PM
GE Master GE Master is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 13
Default Sluggish performance, could this require cleaning out registry?

I've used a lot of emulators on my PC and a lot of settings. What I do know is that sluggish performance is not what I should have, but I do. I have a fast rig. Can adding different N64 emulators to my computer and swapping out many different plugins with many different settings somehow mess things up? I'm just not sure about the registry and if this may be a possible solution. Any advice would be greatly appreciated. I've updated my audio drivers and video card drivers. No reason for this performance.
Reply With Quote
  #2  
Old 20th March 2016, 07:07 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,007
Default

What game and what video plugin?
Reply With Quote
  #3  
Old 21st March 2016, 05:15 AM
GE Master GE Master is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 13
Default

It doesn't matter the game or the video plugin. This is a bad situation when a powerful PC has a performance issue like this. It's very difficult to diagnose. I have in the past read about the registry, which is why I'm asking about that. I've also read that running different cores could also be a solution.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd March 2016, 08:35 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,007
Red face

Quote:
Originally Posted by GE Master View Post
It doesn't matter the game or the video plugin.
Then there's something wrong on your end. You haven't posted enough information .
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd March 2016, 02:59 AM
GE Master GE Master is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 13
Default

I am well versed in my PC, its parts and emulation. The only aspect I haven't looked into is the registry, but it appears I may not be the only one who is unsure on that avenue.
Reply With Quote
  #6  
Old 24th March 2016, 03:53 PM
the_randomizer's Avatar
the_randomizer the_randomizer is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: USA
Posts: 1,136
Default

Or you could post your specs on here too...
__________________
My rig:
CPU: Intel Core i7 4470 3.4 GHz to 3.9 GHz
Video card:: MSI nVidia GTX 970 4 GB GDDR5
OS: Windows 7 Professional 64-bit
RAM: 16 GB DDR3 SDRAM 10600
HDD: 2 x Western Digital 1 TB HDDs
Monitor: 23" Asus Full HD LED

Oh, and Snes9x > Zsnes in every way
Reply With Quote
  #7  
Old 24th March 2016, 04:32 PM
RPGMaster's Avatar
RPGMaster RPGMaster is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2,007
Red face

Quote:
Originally Posted by GE Master View Post
I am well versed in my PC, its parts and emulation. The only aspect I haven't looked into is the registry, but it appears I may not be the only one who is unsure on that avenue.
Looking into the registry is a waste of time. It has nothing to do with your issue.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.