Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v2.x - Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th December 2017, 04:58 PM
hyliandeity hyliandeity is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
Default Help Using a Nintendo Switch Pro Controller

Hello everyone, sorry for the (maybe) simple question, but I have been trying for hours.

I cannot figure out how to get Project64 to detect my switch pro controller. It is connected to my computer via bluetooth, and I have calibrated the controller via the windows 10. I am running Project64 v 2.3.2.202, and within options->controller plugins I have xinput selected but not plugged, and I have the buttons mapped, ut they do not do anything.

Controls with my keyboard do work, but when I switch to xinput, super mario 64 gives me the "NO CONTROLLER" warning on the title screen.

I have also tried using different emulation programs. For example, I used x360ce to create a dll to make my switch pro controller emulate an xbox 360 controller, and x360ce detects my controller and confirms all the buttons work, but when I put the dll file into the plugin/input filepath, it does not show up within the drop downs in options->settings->plugins. x360ce doesn't seem to make .cpf files to use within the load profile menu in NRage, either.

Any help would be greatly appreciated. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 15th December 2017, 01:52 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,444
Default

Quote:
Originally Posted by hyliandeity View Post
I have xinput selected but not plugged
Great idea dued
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #3  
Old 17th December 2017, 06:32 PM
hyliandeity hyliandeity is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
Default

The controller is connected via bluetooth, not USB. Do I still need to select plugged?
Reply With Quote
  #4  
Old 19th December 2017, 04:00 PM
ExtremeDude2's Avatar
ExtremeDude2 ExtremeDude2 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 2,444
Default

Unless you plan on playing without a controller. It's asking you if you want a controller plugged into the emulated system, not your computer.
__________________
Quote:
Originally Posted by dsx! View Post
are you american or something
Reply With Quote
  #5  
Old 24th March 2018, 07:23 AM
amitsuja05 amitsuja05 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 2
Default Project64 Switch Pro Controller

Pj64 is a dinput because switch pro controller uses directinput you don't need xinput you might be using bluetooth and no need to pluggingg usb no need to use x360ce
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.