Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v1.6

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th May 2013, 06:02 PM
rebelephant rebelephant is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Default Ocarina of Time Problem.

I am certain this has been solved, and mentioned before, so my apologies. I googled the issue I was having and it led me to the forum for it from 2011 but I read through it all and still have no idea about what to do.

I am in the Lost Woods, just trying to leave so I can go on with the game, when once I leave I get:

"Unhandled R4300i OpCode at: 801E83C0
Unknown 73 73 00 00

Stoping Emulation !"

I have never once installed or used a cheat for any game with this emulator or any ROM. I just start up v1.6, use my Xbox controller, and play. I am at a complete loss and do apologize for my idiocy if it is a simple solution.

If I have to download the Ocarina of Time ROM again I can, but will that mean I have to start from the beginning, or will my Restore point still work?
  #2  
Old 15th May 2013, 06:03 PM
rebelephant rebelephant is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Default

P.S. I use Windows 7, if that helps at all. T_T
  #3  
Old 15th May 2013, 06:25 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,236
Default

If self-modifying code is via "Change Memory and Cache" then it can crash in the Lost Woods.
If self-modifying code is via "Check Memory Advance" then it will crash in the Kakariko Windmill after the Song of Storms.

Or maybe I have that switched around.

Either way you should up it to "Protect Memory" by installing the RDB file here.
http://www.emutalk.net/threads/49385...okabu-amp-MASA
  #4  
Old 15th May 2013, 06:46 PM
rebelephant rebelephant is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Default

Oh boy... I have no idea what any of that means, lol. I probably shouldn't be allowed to use a computer because I have no clue what to do besides click and play, haha. But I am going to do the best I can, thank you so much for your reply.
  #5  
Old 30th June 2013, 06:33 AM
johnnydude johnnydude is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Default serious fatal errors on zelda ocarina of time

p64 stops emulation on many areas of the game... tried reinstalling and settings changes..no luck..unable to play at all..first error is now at entrance storyline...
  #6  
Old 14th September 2013, 08:07 AM
Constructer1029 Constructer1029 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
Default Another Song of Sun crash

Ive just gotten to the point where you learn the song of sun. When I finish playing the song for the first time i get an error and the emulation stops
  #7  
Old 14th September 2013, 03:52 PM
IcyCrow IcyCrow is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Constructer1029 View Post
Ive just gotten to the point where you learn the song of sun. When I finish playing the song for the first time i get an error and the emulation stops


What sort of problem? Can't you screenshot of it?
  #8  
Old 15th September 2013, 07:40 AM
Constructer1029 Constructer1029 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
Default

Here's the save file at the time of crash and a screen shot of the message
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (12.6 KB, 10 views)
Attached Files
File Type: zip The Legend of Zelda - Ocarina of Time (U) (V1.0).pj.zip (1.57 MB, 5 views)
  #9  
Old 15th September 2013, 06:25 PM
IcyCrow IcyCrow is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Constructer1029 View Post
Here's the save file at the time of crash and a screen shot of the message
You should have the latest verison, if so, you should state out your specs onto your computer/laptop.
  #10  
Old 18th September 2013, 11:39 PM
cara117 cara117 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by rebelephant View Post
I am certain this has been solved, and mentioned before, so my apologies. I googled the issue I was having and it led me to the forum for it from 2011 but I read through it all and still have no idea about what to do.

I am in the Lost Woods, just trying to leave so I can go on with the game, when once I leave I get:

"Unhandled R4300i OpCode at: 801E83C0
Unknown 73 73 00 00

Stoping Emulation !"

I have never once installed or used a cheat for any game with this emulator or any ROM. I just start up v1.6, use my Xbox controller, and play. I am at a complete loss and do apologize for my idiocy if it is a simple solution.

If I have to download the Ocarina of Time ROM again I can, but will that mean I have to start from the beginning, or will my Restore point still work?
*Using v.2.1.0.1*
I remember having this error when I first tried playing OoT. After playing with it again (and following a walkthrough, so hate on me all you like for that), if you go to the next area (not try to leave the woods) and, say, beat up the Business Scrub, THEN leave Lost Woods, it won't trigger the error. Save before taking my word for it though.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.