#1  
Old 26th November 2008, 12:49 AM
OGTiago OGTiago is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Glide64.dll video plugin - Help!

YAY, I found a video plugin which works... for Zelda atleast. (some games still glitchy)
It's Rice Video Build 6.1.3 (not perfect, but 95% I would say)
If I use 6.1.4 I still get the problem.

So anyway, a plugin which was in a different emulator called Glide64 also seems to be good, but Project64 gives me an error when I put it in the plugin folder then go to settings:

Failed to load plugin:
.../Glide64.dll


Anyone know why I get this error?

Last edited by OGTiago; 26th November 2008 at 12:51 AM.
  #2  
Old 26th November 2008, 07:02 PM
OGTiago OGTiago is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

No answers? So I guess Glide64 isn't compatible with my comp or PJ64?
  #3  
Old 26th November 2008, 07:53 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,260
Default

If you don't get any error messages along with that besides just the failed to load plugin module we can't know the direct cause. If that's the only error you get your situation's unique.
  #4  
Old 26th November 2008, 08:07 PM
OGTiago OGTiago is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Ok, it also says before the error above:

This application has failed to start because glide3x.dll was not found . Re-installing the application may fix this problem
  #5  
Old 26th November 2008, 08:50 PM
HatCat's Avatar
HatCat HatCat is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: In my hat.
Posts: 16,260
Default

Put GLIDE3X.DLL in the same folder as PROJEC~1.EXE. This is the wrapper file for the GLIDE rendering engine used by Glide64 to load on video hardware outside the Voodoo range.

Unless you downloaded the Glide64 archive from somewhere unofficial (bad archive or upload) that wrapper file should be in there somewhere.
  #6  
Old 26th November 2008, 10:42 PM
OGTiago OGTiago is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Thanks, it works.

BTW, is it just RiceVideo that's able to load texture mods?
  #7  
Old 26th November 2008, 11:11 PM
mudlord mudlord is offline
Project Supporter
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 87
Default

No, Glide64 can load texture packs in Rice format.

Jabo's newest plugin also supports high resolution textures, but in a completely different hashing and texture format.
  #8  
Old 29th September 2013, 08:16 AM
CKgamer13 CKgamer13 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Default Plugin Help!!

I am getting an error that says "The GFX plugin caused an exeption and has been disabled. Would you like to turn it back on and attempt to continue?" I am clueless on how to resolve this issue. Can anyone help me PLEASE?! it would be most appreciated.
  #9  
Old 6th October 2013, 02:06 PM
Drflash55 Drflash55 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Default

Could be that the emulator detected that there was something wrong with the plugin and that it automatically disabled it so that it wouldn't crash the game or maybe your computer... (Sorry if I didn't give much help at all, I haven't come across this error yet using the plugin you are... ) You could try updating it, or using a different version... If it helps, then no need to thank me... If it doesn't then try asking someone else who might know how to fix it!
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.