Go Back   Project64 Forums > Public Version > Project 64 - v1.6

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th November 2008, 01:39 AM
jacquesgill jacquesgill is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Default I need help using my sixaxis PS3 controller with PJ64

I've installed everything and windows has recognised it as has PJ64 but I still can't alter the keys to make my ps3 pad work! If anyone out there can help me I'd be grateful.
Reply With Quote
  #2  
Old 30th November 2008, 01:41 AM
jacquesgill jacquesgill is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Default

when I go to change them it says DirectInput: Error setting coop level on keyboard to Config Window am I screwed?
Reply With Quote
  #3  
Old 1st December 2008, 01:48 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 736
Default

Can I ask you if you if you selected the bar that says "none" (by default) and selected the PS3 controller as the one? (See pic)

[EDIT] the option selected, showing up as blue.
Attached Images
File Type: jpg screen2.jpg (25.7 KB, 214 views)
__________________
Also, on top of what I said above, you listen here okay?! Look closely at this fist, if you so much as smell it wrong it'll impose itself onto your face okay?! You think you tough? I bet behind that PC you're just a timid old clown capable of nothing but wackin the sackin. You smell me tigga?!

Last edited by Mdkcheatz; 1st December 2008 at 01:49 PM. Reason: additions
Reply With Quote
  #4  
Old 12th December 2008, 09:26 PM
TenaciousH TenaciousH is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

Im having the same problem actually, I have the controller selected in the screen and I cant seem to change any of the controls. is there anything I need to download or somehting?
Reply With Quote
  #5  
Old 12th December 2008, 09:29 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 736
Default

Quote:
Originally Posted by TenaciousH View Post
Im having the same problem actually, I have the controller selected in the screen and I cant seem to change any of the controls. is there anything I need to download or somehting?
can you supply us with more details? what controller are you using, make, ec?

[edit: never mind that request, i assu,e you are using ps3 contorller]
__________________
Also, on top of what I said above, you listen here okay?! Look closely at this fist, if you so much as smell it wrong it'll impose itself onto your face okay?! You think you tough? I bet behind that PC you're just a timid old clown capable of nothing but wackin the sackin. You smell me tigga?!

Last edited by Mdkcheatz; 12th December 2008 at 09:31 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12th December 2008, 09:33 PM
TenaciousH TenaciousH is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

yeah Im using a sixaxis ps3 controller, one of the earlier ones. do you need the controller model number?

the lights on the controller are flashing all at once, and its plugged into the usb port via the charging cable that came with it.

PJ64 recognizes the controller (i assume) because its selectable in the drop down menu.

I also have a 360 controller with the play and charge thing i could try i guess....
Reply With Quote
  #7  
Old 12th December 2008, 09:56 PM
TenaciousH TenaciousH is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

Ok I've got everything ready, I just still dont have any controllers to use because I dont have a wired xbox controller and I cant get the PS3 controller to work with pj64.

Any Ideas on how I might be able to get this to work?
Reply With Quote
  #8  
Old 12th December 2008, 10:48 PM
TenaciousH TenaciousH is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

I GOT IT


Ok, you need to enable the ps3 controller through windows first, and its pretty easy. Go here.....

http://zedomax.com/blog/2006/12/09/p...ed-in-windows/

You need to download the rar file and install the drivers and stuff, then go to the project64 control settings page, and youll be able to set the controls really easily. it works as an XP game controller as well.

SWEET! Im playing Smash on my PC!
Reply With Quote
  #9  
Old 12th December 2008, 10:52 PM
CA5 CA5 is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 199
Default

Quote:
Originally Posted by TenaciousH View Post
I GOT IT


Ok, you need to enable the ps3 controller through windows first, and its pretty easy. Go here.....

http://zedomax.com/blog/2006/12/09/p...ed-in-windows/

You need to download the rar file and install the drivers and stuff, then go to the project64 control settings page, and youll be able to set the controls really easily. it works as an XP game controller as well.

SWEET! Im playing Smash on my PC!
Happy days mate, happy days And welcome to the forums! Hope you stay active... i'm new here myself
Reply With Quote
  #10  
Old 12th December 2008, 11:11 PM
Mdkcheatz's Avatar
Mdkcheatz Mdkcheatz is offline
Alpha Tester
Project Supporter
Mr. Syrup
 
Join Date: Apr 2007
Location: the Milky Way, I think...
Posts: 736
Default

Glad tings worked out for ye!
__________________
Also, on top of what I said above, you listen here okay?! Look closely at this fist, if you so much as smell it wrong it'll impose itself onto your face okay?! You think you tough? I bet behind that PC you're just a timid old clown capable of nothing but wackin the sackin. You smell me tigga?!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.